in

Πεντανόστιμες πέννες με μελιτζάνες και μπύρα

Τα ζυμαρικά αποτελούν μία γρήγορη κι εύκολη λύση και δεν είναι τυχαίο ότι πολύ συχνά τα επιλέγουμε, για ένα λαχταριστό lunch.

Μήπως όμως ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε μία νέα συνταγή, πολύ νόστιμη και πολύ διαφορετική -ενδεχομένως- σε σχέση με όλες τις άλλες; Εμείς σας παρουσιάζουμε την πιο λαχταριστή παραλλαγή των αγαπημένων σας ζυμαρικών. Καλή απόλαυση!

Υλικά

½ κιλό πέννες
1 μελιτζάνα φλάσκα μεγαλούτσικη, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
1 φλιτζάνι μπίρα lager
200γρ. μπέικον κομμένο σε κύβους
1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο
1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Βάλτε ένα ευρύχωρο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε με το ελαιόλαδο τα κομμάτια της μελιτζάνας ώσπου να μαλακώσουν.

Προσθέστε το μπέικον, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για 2 λεπτά επιπλέον.

Ρίξτε την μπίρα και το δεντρολίβανο, αλατοπιπερώστε κι ανακατέψτε απαλά. Αφήστε να μειωθεί το υγρό στο μισό της αρχικής ποσότητας.

Βράστε τις πέννες σε ξεχωριστή κατσαρόλα μέσα σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαγειρευτούν αλ ντέντε κι αφού τις σουρώσετε, ρίξτε τις μέσα στη σάλτσα. Ανακατέψτε και σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας με παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Snack o’clock: Πεντανόστιμες τορτίγιες με τόνο

Βρώμη: Αυτή είναι η πιο αποτελεσματική DIY face mask που καταπολεμά την ξηρότητα