in

Πεντανόστιμες πένες με αρακά, μπέικον και κρέμα

Η περίοδος αυτή, προσφέρεται για πειραματισμούς, για νέες δοκιμές και για πλούσιες γεύσεις.

Τι θα λέγατε λοιπόν, να μπείτε στην κουζίνα σας και να φτιάξετε πεντανόστιμα πιάτα με μεθυστικά αρώματα και απίστευτη νοστιμιά;

Εμείς ανακαλύψαμε την must-try συνταγή για να φτιάξετε τις πιο νόστιμες πένες με αρακά, μπέικον και κρέμα κι εσείς, αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να τη δοκιμάσετε.

Υλικά

500 γρ. πένες
150 γρ. ψιλοκομμένο μπέικον
3 κ.σ. βούτυρο και ελαιόλαδο
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
200 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ. αρακάς κατεψυγμένος
½ ποτηράκι λευκό κρασί
2 κ.σ., ψιλοκομμένος μαϊντανός
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
σκληρό τυρί της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

Σε αντικολλητικό τηγάνι, ζεστάνετε το βούτυρο και το λάδι και σοτάρετε πρώτα το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, στη συνέχεια το μπέικον και τέλος τον αρακά. Ρίξτε λίγο αλάτι και πιπέρι, σβήστε με το κρασί και μαγειρέψτε μέχρι να γίνει ο αρακάς και να εξατμιστούν τα υγρά.


Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το μοσχοκάρυδο και δέστε τη σάλτσα, ανακατεύοντας για λίγο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε και τον μαϊντανό και κατεβάστε το σκεύος από το μάτι.

Στο μεταξύ, βράστε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και στραγγίξτε τις. Σερβίρετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα τους πασπαλισμένα με τριμμένο τυρί.

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Julianne Moore-Natalie Portman: Μας χαρίζουν το πιο fun friendship test

Λαμπερό δέρμα; Αυτή είναι η must-try μάσκα