in

Πεντανόστιμος σιμιγδαλένιος χαλβάς χωρίς ζυγαριά!

Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι ένα γλυκό αρκετά εύκολο και κυρίως, πολύ-πολύ νόστιμο, το οποίο μπορείτε να φτιάξετε πολύ εύκολα με λίγα υλικά.

Ειδικά τώρα, την περίοδο της νηστείας, είναι το απόλυτο γλύκισμα για όσους θέλουν να κάνουν ένα sweet break κι εμείς, ανακαλύψαμε την must-try συνταγή, που πρέπει να δοκιμάσετε asap!

Υλικά

1 κούπα ελαιόλαδο
2 κούπες σιμιγδάλι
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
1 ξυλάκι κανέλας
5 γαρίφαλα
2 φέτες λεμόνι και 2 πορτοκάλι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, βάλτε τις κούπες με το νερό και τη ζάχαρη μέχρι να βράσουν. Ρίξτε ολόκληρες τις φέτες πορτοκαλιού και λεμονιού και να μπαχαρικά και ταυτόχρονα, σε ένα άλλο σκεύος ζεστάνετε το λάδι και ρίξτε το σιμιγδάλι.

Σε μέτρια φωτιά ανακατέψτε χωρίς διακοπή, με σταθερές και γρήγορες κινήσεις, μέχρι να πάρει χρώμα το σιμιγδάλι.

Αφού έχει πάρει χρώμα, μετά από περίπου 10 λεπτά αποσύρετε από τη φωτιά και με προσοχή ρίξτε σταδιακά το σιρόπι σας. Καλή απόλαυση!

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ο Ryan Gosling είναι ξανά ο host του Saturday Night Live

Νύχια που σπάνε; Αυτή είναι η DIY μάσκα που θα κάνει τη διαφορά