in

Pasta lovers: Η πιο εύκολη και νόστιμη μακαρονάδα ever!

Τα ζυμαρικά αποτελούν σταθερά αγαπημένη επιλογή για αρκετό κόσμο και είναι το βασικό συστατικό για ένα πλήρες και πεντανόστιμο γεύμα.

Η αλήθεια είναι πως έχουμε δει να κάνουν την εμφάνισή τους πολλές διαφορετικές παραλλαγές, ωστόσο, ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μία παραδοσιακή, αυθεντική μακαρονάδα;

Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή και φτιάξτε τα πιο νόστιμα μακαρόνια ever!

Υλικά

500 γρ. Σπαγγέτι Νο6
80 γρ. βούτυρο της επιλογής σας
50 γρ. τριμμένο σκληρό τυρί (παρμεζάνα, κεφαλογραβιέρα κ.λ.π.) & επιπλέον για το σερβίρισμα
100 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά
αλάτι

Εκτέλεση

Γεμίστε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και βάλτε την σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέστε 35 γρ. αλάτι και ρίξτε τα σπαγγέτι Νο6. Ανακατέψτε με μια πιρούνα και αφήστε τα μακαρόνια να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σουρώστε τα ζυμαρικά κρατώντας στην άκρη περίπου 100 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν κι αφήστε τα για λίγο μέσα στο σουρωτήρι.

Λιώστε το βούτυρο στην ίδια κατσαρόλα που έβρασαν τα ζυμαρικά σε μέτρια φωτιά, ρίξτε μέσα τα 50 γρ. τριμμένο τυρί και λίγο από το νερό ζυμαρικών που κρατήσατε κι αφού τα ανακατέψετε, αφήστε τα να πάρουν μια βράση και να χυλώσουν, για να ρίξετε και τα ζυμαρικά.

Ανακατέψτε με ζωηρές κινήσεις, προσθέστε αν χρειάζεται λίγο ακόμα νερό ζυμαρικών, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αποσύρετε από τη φωτιά.

Σερβίρετε τα ζυμαρικά ζεστά, πασπαλίζοντάς τα αν θέλετε με επιπλέον τριμμένο τυρί. Καλή όρεξη!

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Zoe Saldaña: Μας δείχνει τι περιλαμβάνει η αγαπημένη της day-bag

Miranda Kerr: Θέλετε να μάθετε τα steps της skincare routine της;