in

Πεντανόστιμο ρυζόγαλο φούρνου for the win!

Αισθάνεστε την ανάγκη για ένα λαχταριστό, γλυκό break και θέλετε να δοκιμάσετε ένα πεντανόστιμο dessert;

Εμείς ανακαλύψαμε την must-try συνταγή, για να φτιάξετε το πιο νόστιμο ρυζόγαλο, αλλά αυτή τη φορά στο φούρνο, με πολύ απλά steps. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα κι ετοιμαστείτε να κλέψετε την παράσταση!

Υλικά:

1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι γλασέ
2 1⁄2 φλιτζ. τσαγιού νερό
4 κ.σ. κορν φλάουρ (40 γρ.)
1 λίτρο φρέσκο αγελαδινό γάλα
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
φλούδα από 1 λεμόνι
4 αυγά, χτυπημένα μέχρι να αφρατέψουν
1-2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
2 κρυσταλλάκια μαστίχα, καλά κοπανισμένα στο γουδί με ελάχιστη ζάχαρη άχνη
3-4 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο για το ταψί

Εκτέλεση:

Ξεκινήστε, ξεπλένοντας σε λεπτό σουρωτήρι καλά το ρύζι κάτω από τρεχούμενο νερό, μέχρι το νερό να βγει διαυγές. Ρίξτε το σε μεγάλη κατσαρόλα μαζί με το νερό και ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά.

Σε ένα bowl, ρίξτε το άνθος αραβοσίτου στο κρύο γάλα, προσέχοντας να μη μείνουν σβόλοι και προσθέστε και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας καλά μέχρι να μισολιώσει.

Όταν το ρύζι στην κατσαρόλα απορροφήσει όλο το νερό και μισομαλακώσει, προσθέστε το μείγμα γάλακτος και τη φλούδα λεμονιού και συνεχίστε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για 8-10 λεπτά, μέχρι το μείγμα να πήξει ελαφρά.

Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει λίγο. Προσθέστε τα αφρατεμένα αυγά, την κανέλα και τη μαστίχα κι ανακατέψτε καλά. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C, λαδώστε ή βουτυρώστε το ταψί και πασπαλίστε καλά με φρυγανιά, ρίχνοντας και στα τοιχώματα.

Αδειάστε εκεί το ρυζόγαλο, ισιώστε την επιφάνεια και φουρνίστε. Ψήστε για 45 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει ωραία χρυσαφένια κρούστα στην επιφάνεια κι αφήστε την πουτίγκα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, για να σερβίρετε.

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Jacquemus: Ο iconic σχεδιαστής κι ο αγαπημένος του έγιναν γονείς για πρώτη φορά

Spa στο σπίτι: Η must-try μάσκα για αντιγήρανση που κάνει θαύματα