in

Super fresh: Σπαγγέτι με μάνγκο και σάλτσα εσπεριδοειδών

Τα ζυμαρικά αποτελούν αγαπημένη επιλογή για τον περισσότερο κόσμο, καθώς μπορούν να συνδυαστούν με πολλά, διαφορετικά υλικά και δεν απαιτούν πολύ χρόνο προετοιμασίας.

Θέλετε να δοκιμάσετε μία πεντανόστιμη συνταγή, ιδανικά και για την περίοδο μετά τις γιορτές; Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα κι απολαύστε τα ζυμαρικά σας!

Υλικά

400 γρ. σπαγγέτι
1 κιλό γαρίδες, μέτριες (φρέσκες ή κατεψυγμένες), καθαρισμένες
100 ml χυμός πορτοκάλι
50 ml χυμός λάιμ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
50 γρ. σάλτσα στρειδιών
40 ml σάλτσα σόγιας
40 ml ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
50 γρ. τζίντζερ τριμμένο
2 μεγάλα καρότα, χοντροτριμμένα
3 μάνγκο, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές λωρίδες
3 πιπεριές κίτρινες, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 μάτσο φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
1 μάτσο φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει, ρίξτε τα ζυμαρικά προκειμένου να βράσουν, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Παράλληλα, σε μία άλλη, φαρδιά κατσαρόλα ζεστάνετε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το τζίντζερ, το σκόρδο, τα καρότα και τις πιπεριές, για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να ροδίσουν.

Ρξτε τους χυμούς εσπεριδοειδών, το ξύσμα, τη σάλτσα στρειδιών και τη σάλτσα σόγιας κι ανακατέψτε για μισό λεπτό μέχρι να αναμειχθούν.

Προσθέστε τις γαρίδες και συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλο ένα λεπτό, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Ρίξτε και τα ζυμαρικά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά και το μάνγκο, ανακατέψτε καλά ώστε να αναμειχθούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά και σερβίρετε. Καλή απόλαυση!

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Οι πρωταγωνιστές του Saltburn δίνουν τις πιο hot απαντήσεις

2+1 tips για να κάνετε το άρωμά σας να διαρκεί περισσότερο