in

Pasta o’clock: Λιγκουίνι με τόνο και μάραθο

Οι μακαρονάδες με τόνο είναι μια ιδανική λύση για ένα σύντομο lunch, ωστόσο, για να αποφύγουμε το extra φούσκωμα, όλοι μας ψάχνουμε νόστιμες και light εναλλακτικές.

Εμείς σας παρουσιάζουμε την must-try συνταγή, για να φτιάξετε τη δική σας πεντανόστιμη μακαρονάδα, που θα λατρέψετε!

Υλικά

400γρ. λιγκουίνι
2 κονσέρβες τόνο σε νερό
1 σφηνάκι βότκα
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάλτε τα λιγκουίνι να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό κι αφού τα στραγγίξετε, κρατήστε λίγο από το νερό.

Για να ετοιμάσετε την σάλτσα, στραγγίξτε πολύ καλά τον τόνο και σπάστε τον σε μέτρια κομμάτια. Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε για 2-3 λεπτά τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν. Προσθέστε τον τόνο, ανακατέψτε και σβήστε με τη βότκα και μόλις εξατμιστεί, ρίξτε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού.

Αφήστε τα να πάρουν μια βράση και προσθέστε τον άνηθο και τα λιγκουίνι που έχετε στραγγίξτει μαζί με 2-3 κ.σ. από το νερό που έχετε κρατήσει. Ανακατέψτε καλά για μισό λεπτό σε δυνατή φωτιά και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Apple lovers: Λαχταριστή τάρτα με μήλα

JLo: Σχολιάζει τα πιο iconic looks της