Τα τελευταία χρόνια, το porridge κερδίζει όλο και περισσότερους fans σε όλο τον κόσμο.
Η βρώμη, αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα healthy breakfast κι αν θέλετε κι εσείς να την εντάξετε στο διατροφικό σας πρόγραμμα, πρέπει να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή!
Υλικά
140 γρ. βρώμη
600 γρ. γάλα
αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. κανέλα
1/3 κ.γ. τζίντζερ
μήλα πράσινα
μήλα κόκκινα
μπανάνα
blueberries
raspberries
μέλι
δυόσμος
Εκτέλεση
Ξεκινήστε, τοποθετώντας μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Βάλτε σε αυτήν, τη βρώμη και το μισό γάλα κι ανακατέψτε μέχρι να απορροφηθεί το γάλα.
Προσθέστε το υπόλοιπο γάλα σε δόσεις και συνεχίστε να ανακατεύετε. Βάλτε λίγο αλάτι και τη βανίλια και συνεχίστε την ίδια διαδικασία για 4-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά η βρώμη.
Αφαιρέστε από τη φωτιά, προσθέστε το μέλι, την κανέλα, το τζίντζερ κι ανακατέψτε. Σερβίρετε σε ένα bowl και προσθέστε τα φρούτα της αρεσκείας σας και δυόσμο.