in

Πεντανόστιμα brownies με ταχίνι και χαλβά

Είστε λάτρεις της σοκολάτας και θέλετε να φτιάξετε γρήγορα και χωρίς ιδιαίτερο κόπο ένα πεντανόστιμο snack;

Η ιδανική επιλογή για εσάς, είναι τα πεντανόστιμα brownies που μπορείτε να φτιάξετε χρησιμοποιώντας λίγο ταχίνι και χαλβά και το μόνο που πρέπει να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε τα παρακάτω steps για την απόλυτη gluten free, vegan συνταγή.

Υλικά:

2 αυγά chia (2 κουταλιές της σούπας σπόρους chia + 5 κουταλιές της σούπας νερό)
1 φλιτζάνι ταχίνι
½ φλιτζάνι ζάχαρη καρύδας
¼ φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
⅓ φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι χωρίς γλουτένη
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ φλιτζάνι σκούρα σοκολάτα σε μικρά κομματάκια
⅓ φλιτζάνι καρύδια (προαιρετικά)
½ φλιτζάνι χαλβάς

Εκτέλεση:

Ανακατέψτε το νερό με τους σπόρους και δημιουργήστε 2 μπαλάκια. Αφού προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς, στρώστε μια μακρόστενη φόρμα με λαδόκολλα.

Σε ένα bowl, ανακατέψτε το ταχίνι, τη ζάχαρη και το σιρόπι σφενδάμου και προσθέστε το κακάο, το αλεύρι και το αλάτι, ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.

Μέσα στο πηχτό μείγμα, προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας και τα καρύδια και προσπαθήστε να το απλώσετε ομοιόμορφα στην φόρμα.

Πασπαλίστε με τριμμένο χαλβά και ψήστε για 20 με 25 λεπτά, ανάλογα με το πόσο μαλακά θέλετε να είναι. Μόλις κρυώσει, ξεφορμάρετε και κόψτε σε κομμάτια. Καλή απόλαυση!

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Nicole Kidman: Βραβεύτηκε για την προσφορά της στον κινηματογράφο

Αυτή είναι η απόλητη DIY καταπραϋντική μάσκα με πράσινη άργιλο