in

Κάρολος: Η πρώτη επίσημη ανακοίνωση μετά το θάνατο της Ελισάβετ

Η βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών και βύθισε στο πένθος όλη τη βασιλική οικογένεια και τον λαό της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο γιος της, Κάρολος, είναι αυτός που θα τη διαδεχθεί, ενώ εξέδωσε και την πρώτη επίσημη ανακοίνωση ως αρχηγός του βρετανικού κράτους. 

“Ο θάνατος της πολυαγαπημένης μου μητέρας, της Αυτού Μεγαλειότητος, είναι μια στιγμή τεράστιας θλίψης για εμένα και όλα τα μέλη της οικογένειάς μου. Θρηνούμε βαθιά την απώλεια μιας λατρεμένης μονάρχη και πολυαγαπημένης μητέρας. Γνωρίζω πως η απώλειά της θα γίνει βαθιά αισθητή σε όλη τη χώρα, στα Βασίλεια και την Κοινοπολιτεία και τους αμέτρητους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια αυτή της περιόδου του θρήνου και της αλλαγής, η οικογένειά μου κι εγώ θα παρηγορηθούμε με τη γνώση του σεβασμού και της βαθιάς στοργής που η βασίλισσα είχε κερδίσει ευρέως”, ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του.

Όπως ανέφερε η ανακοίνωση του θανάτου της Ελισάβετ, ο Κάρολος κι η Καμίλα, θα παραμείνουν για τη νύχτα στο Μπαλμόραλ και το επόμενο πρωί θα ταξιδέψουν στο Λονδίνο. 

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Παγκόσμια θλίψη: Έφυγε από τη ζωή η βασίλισσα Ελισάβετ

Anna Wintour: Αυτά είναι τα 73 πράγματα που δε γνωρίζαμε γι’ αυτήν