in

Δούκισσα Sophie: Έγινε η πρώτη royal που επισκέφθηκε την Ουκρανία μετά τον πόλεμο

Η δούκισσα Sophie έγινε το πρώτο μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που ταξίδεψε στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή.

Τη δούκισσα του Εδιμβούργου, υποδέχτηκαν ο πρόεδρος Volodymyr Zelensky και η σύζυγός του στο Κίεβο, με την Sophie να στηρίζει το έργο των οργανισμών Preventing Sexual Violence in Conflict Initiative και Women, Peace and Security.

Κατά την παραμονή της στην Ουκρανία η δούκισσα Sophie είχε την ευκαιρία να μιλήσει με θύματα κακοποίησης που μοιράστηκαν μαζί της τις ιστορίες τους, αλλά και γυναίκες εθελόντριες, ενώ συναντήθηκε με παιδιά που επέστρεψαν με ασφάλεια στην Ουκρανία λίγο καιρό μετά τον αναγκαστικό αποχωρισμό από τις οικογένειές τους.

Στη συνάντηση που είχε με τον Volodymyr Zelensky και τη σύζυγό του, η Sophie, συζητήθηκε -μεταξύ άλλων- το πώς μπορούν να στηριχθούν τα θύματα αυτού του καταστροφικού πολέμου, με την δούκισσα να σχολιάζει:

“Οι επιζώντες εδώ και στον κόσμο μίλησαν με θάρρος για τις εμπειρίες τους. Είναι οι πιο δυνατοί υπερασπιστές που θυμίζουν σε όλους μας να μην γυρνάμε την πλάτη στον τρόμο αυτού του εγκλήματος, δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε τους επιζώντες. Αντίθετα, πρέπει να σταθούμε δίπλα δίπλα με όλους τους επιζώντες να διασφαλίσουμε δικαιοσύνη και ολική αποκατάσταση και να διασφαλίσουμε ότι αυτό το έγκλημα δεν είναι αποδεκτό κομμάτι της διαμάχης”.

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πριγκίπισσα Catharina – Amalia: “Στην Ισπανία βρήκα ελευθερία”

Η νέα καμπάνια του οίκου Dior για το Φθινόπωρο 2024