in

Dessert lovers: Πεντανόστιμη trifle με γιαούρτι και φράουλες

Θέλετε να δοκιμάσετε ένα διαφορετικό, πεντανόστιμο dessert, που αποτελεί ιδανική επιλογή για τις ζεστές, καλοκαιρινές ημέρες;

Το trifle με γιαούρτι και φραούλες, αποτελεί ιδανική επιλογή για εσάς και θα κερδίσει αμέσως μία θέση στην καρδιά σας.

Υλικά

260 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

75 γρ. ζάχαρη καρύδας

2 κ.γ. baking powder

50 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα

1 πρέζα αλάτι

2 μπανάνες, ώριμες

3 αβγά, μέτρια

180 γρ. μέλι

140 γρ. ρόφημα αμυγδάλου, χωρίς ζάχαρη

30 γρ. λάδι καρύδας, + έξτρα για το άλειμμα του ταψιού

ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι

Για την κρέμα γιαουρτιού

500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό light

60 γρ. μέλι

2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τη σύνθεση

200 γρ. φράουλες

φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση

Ξεκινήστε, προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 160°C στον αέρα. Αλείψτε με ένα πινέλο ένα ορθογώνιο ταψί 25×32εκ. με λίγο λάδι καρύδας κι αφήστε το στην άκρη.

Βάλτε σε ένα μεσαίο bowl το αλεύρι, τη ζάχαρη καρύδας, το baking powder, τα ψιλοκομμένα καρύδια, το αλάτι κι ανακατέψτε τα με ένα κουτάλι.

Βάλτε στον πολυκόφτη τις μπανάνες και χτυπήστε τις για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να πολτοποιηθούν, για να τις μεταφέρετε στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο bowl μαζί με τα αβγά, το μέλι, το ρόφημα αμυγδάλου, το λάδι καρύδας και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατέψτε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.

Προσθέτουμε στο μπολ με τις μπανάνες το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα 2 μείγματα μεταξύ τους.

Αδειάστε το μείγμα στο λαδωμένο ταψί, μεταφέρετέ το στον φούρνο και ψήστε για 35-40 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα το κέικ και να ψηθεί καλά μέχρι μέσα. Αφαιρέστε το ταψί από τον φούρνο κι αφήστε το στην άκρη να κρυώσει καλά το κέικ.

Παράλληλα, βάλτε σε ένα bowl το γιαούρτι, το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας κι ανακατέψτε με το σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους. Κόψτε τις φράουλες σε φέτες και μαζί, κόψτε και το κέικ σε ακανόνιστα μικρά κομμάτια. Γεμίστε με αυτά μικρά ποτήρια μέχρι τη μέση, προσθέστε από πάνω λίγη από την κρέμα γιαουρτιού, λίγες φέτες φράουλας και φύλλα δυόσμου κι απολαύστε το dessert σας!

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Jessica Alba: Μας δείχνει το απόλυτο product που δε λείπει από την travel-bag της!

Αshley Olsen: Έγινε μητέρα για πρώτη φορά!