in

Pasta lovers: Πεντανόστιμα ζυμαρικά με τόνο και λεμόνι

Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι από εμάς λατρεύουμε τα ζυμαρικά. Αποτελούν μία εύκολη και πεντανόστιμη λύση, είναι ιδανική επιλογή για κάθε ώρα της ημέρας και κυρίως, μπορούμε να τα απολαύσουμε με πολλούς, διαφορετικούς τρόπους.

Μήπως ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε κάτι νέο; Ακολουθεί η must-try συνταγή, για να φτιάξετε τα πιο νόστιμα λιγκουίνι με τόνο και σάλτσα με λεμόνι.

Υλικά

400γρ. λιγκουίνι
2 κονσέρβες τόνο σε νερό
1 σφηνάκι βότκα
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάλτε τα λιγκουίνι να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό κι αφού τα στραγγίξετε, μεταφέρετέ τα σε μία κατσαρόλα.

Παράλληλα, στραγγίξτε πολύ καλά τον τόνο και χωρίστε τον σε μέτρια κομμάτια.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε για 2-3 λεπτά τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν. Προσθέστε τον τόνο, ανακατέψτε, σβήστε με τη βότκα και μόλις εξατμιστεί, ρίξτε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού.

Προσθέστε τον άνηθο και τα λιγκουίνι που έχετε στραγγίσει μαζί με 2-3 κ.σ. από το νερό που έχετε κρατήσει κι ανακατέψτε, για να απολαύσετε τα ζυμαρικά σας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Antonio Banderas: Ο ξεχωριστός τίτλος και η λαμπερή εμφάνιση

Peggy Gou x Lenny Kravitz: Η πιο hot συνεργασία είναι γεγονός!