in

Πεντανόστιμη μακαρονάδα φούρνου για όλα τα γούστα

Τα ζυμαρικά αποτελούν ιδανική επιλογή για ένα εύκολο και γρήγορο, αλλά κυρίως πεντανόστιμο γεύμα κι εμείς, ανακαλύψαμε την must-try συνταγή, που θα κερδίσει αμέσως μία θέση στην καρδιά σας.

Ακολουθήστε τα παρακάτω steps και δημιουργήστε το απόλυτο πιάτο

Υλικά

500 γρ. τριβελάκι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
15 φέτες αλλαντικό της αρεσκείας σας, κομμένο σε τετραγωνάκια
15 φέτες κασέρι της αρεσκείας σας, κομμένο σε τετραγωνάκια
300 γρ. ketchup
2 κ.γ. ρίγανη
50 ml γάλα
1/2 κούπα από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά

Εκτέλεση

Γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και βάλτε την σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέστε 35 γρ. αλάτι και ρίξτε τα ζυμαρικά σας. Ανακατέψτε και αφήστε τα να βράσουν για 6 λεπτά.

Πριν τα στραγγίξετε, κρατήστε στην άκρη 1/2 κούπα από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά και σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις φέτες του αλλαντικού κομμένες σε τετραγωνάκια και σοτάρετε για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.

Προσθέστε στο τηγάνι την ketchup και ανακατέψτε για 2-3 λεπτά. Έπειτα προσθέστε τη ρίγανη, το γάλα και το νερό από τα ζυμαρικά που έβρασαν κι ανακατέψτε πολύ καλά.

Αφήστε στην άκρη να πάρει βράση και σε ένα μεγάλο bowl, ανακατέψτε τα ζυμαρικά μαζί με τη σάλτσα και το μισό κασέρι.

Αδειάστε σε ένα πυρέξ και από πάνω απλώστε ομοιόμορφα το υπόλοιπο κασέρι. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για περίπου 10-15 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα ωραία χρυσαφί χρώμα το κασέρι.

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Dua Lipa: Ερμηνεύει live τη νέα της επιτυχία και μαγνητίζει τα βλέμματα

Η απόλυτη DIY μάσκα χειλιών με μέλι και γιαούρτι