Είστε λάτρεις της ιαπωνικής κουζίνας και θέλετε να δοκιμάσετε μία νέα, πεντανόστιμη συνταγή;
Εμείς είμαστε εδώ για εσάς και σας παρουσιάζουμε τη συνταγή για να φτιάξετε το πιο νόστιμο ρύζι με ζαμπόν και λαχανικά, που θα κερδίσει αμέσως μία θέση στην καρδιά σας.
Υλικά
3 αυγά
3 φέτες καπνιστό ζαμπόν ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι αρακά κατεψυγμένο
3 κουτ. σούπας σος dashi
½ κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. σούπας αρωματικό σησαμέλαιο
1 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
1 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
500γρ. μακρύκοκκο ρύζι βρασμένο
λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατέψτε σε ένα bowl τα αβγά με μία κουταλιά της σούπας dashi sauce, τη ζάχαρη και το πιπέρι.
Ζεσταίνετε το γουόκ ή ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να κάψει και ρίξτε το μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας για 1 λεπτό μέχρι να ψηθεί.
Βάλτε πάλι το τηγάνι στη φωτιά, για μισό λεπτό σοτάρετε το τζίντζερ με τα κρεμμυδάκια, προσθέστε το ρύζι, το ζαμπόν, τον αρακά και το μείγμα των αβγών με την υπόλοιπη σος dashi. Σε πολύ δυνατή φωτιά ανακατέψτε για 1 λεπτό, προσθέστε το σησαμέλαιο και σερβίρετε.