in

Japenese lovers: Τηγανητό ρύζι με λαχανικά

Η ιαπωνική κουζίνα έχει πολλούς fans και δεν είναι τυχαίο πως την επιλέγουν για κάθε στιγμή της ημέρας.

Αν ανήκετε κι εσείς στη συγκεκριμένη κατηγορία, ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε την πιο νόστιμη κι εύκολη συνταγή, για να φτιάξετε το δικό σας τηγανητό ρύζι με λαχανικά, που θα κερδίσει μία θέση στην καρδιά σας.

Υλικά

3 αβγά
3 φέτες καπνιστό ζαμπόν ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι αρακά κατεψυγμένο
3 κ.σ. σος dashi
½ κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. αρωματικό σησαμέλαιο
1 κ.σ. ηλιέλαιο
1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
500γρ. μακρύκοκκο ρύζι βρασμένο
λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατέψτε σε ένα bowl τα αβγά με μία κουταλιά της σούπας dashi sauce, τη ζάχαρη και το πιπέρι.

Ζεστάνετε το γουόκ ή ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να κάψει και ρίξτε το μείγμα των αβγών, ανακατεύοντας για ένα λεπτό μέχρι να ψηθεί.

Βάλτε πάλι το τηγάνι στη φωτιά και για μισό λεπτό σοτάρετε το τζίντζερ με τα κρεμμυδάκια, προσθέτοντας το ρύζι, το ζαμπόν, τον αρακά και το μείγμα των αβγών με την υπόλοιπη σος dashi.

Σε πολύ δυνατή φωτιά ανακατέψτε για 1 λεπτό. Προσθέστε το σησαμέλαιο και σερβίρετε. Καλή απόλαυση!

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Madelyn Cline: Έτσι θα πετύχετε το απόλυτo eyes & lip contouring

Jessica Alba: Μας δείχνει το πιο cool eye-makeup