in

Πεντανόστιμο καστανό ρύζι με λαχανικά for the win!

Η festive-season πλησιάζει και τώρα, είναι η κατάλληλη στιγμή να εντάξετε νέες συνταγές στην καθημερινότητά σας και να πειραματιστείτε λίγο περισσότερο.

Εμείς ανακαλύψαμε τη must-try συνταγή, για να φτιάξετε το πιο νόστιμο καστανό ρύζι με λαχανικά. Είναι super-healthy και αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα σύντομο γεύμα.

Υλικά

2 κ.σ. σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο
250 γρ. καστανό ρύζι
500 ml νερό
αλάτι

Υλικά για τη σάλτσα stir-fry
80 ml νερό
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
2 κ.γ. μέλι ή ζάχαρη καστανή (vegan)
1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
1 κ.σ. ταχίνι
1 κ.γ. κορν φλάουρ
⅛-¼ κ.γ. τσίλι σε flakes (ή μπούκοβο καυτερό)
Υλικά για το stir-fry λαχανικών
4 κ.σ. σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο
1 μικρό μπρόκολο, μόνο τις φλορέτες
αλάτι
200 γρ. φρέσκα μανιτάρια, σε φέτες
1 πιπεριά κόκκινη, σε λωρίδες
1 πιπεριά κίτρινη, σε λωρίδες
100 γρ. πράσινα φασολάκια (φρέσκα ή κατ/να)
100 γρ. αρακά (φρέσκο ή κατ/νο)
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο

Υλικά για το σερβίρισμα
1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
50 γρ. φιστίκια ανάλατα, κοπανισμένα

Εκτέλεση

Ζεστάνετε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ρύζι για 1-2 λεπτά. Προσθέστε το νερό και λίγο αλάτι, χαμηλώστε τη φωτιά και βάλτε το καπάκι. Αφήστε το ρύζι να σιγομαγειρευτεί για 10 λεπτά, μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό.

Όσο βράζει το ρύζι, ετοιμάστε τη σάλτσα stir-fry βάζοντας όλα τα υλικά σε μπολάκι και ανακατεύοντας τα με σύρμα ή πιρούνι. Βάλτε ένα τηγάνι σε υψηλή φωτιά και ρίξτε 1 κ.σ. λάδι. Σοτάρετε το μπρόκολο, πασπαλίζοντας με αλάτι, για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα στις άκρες και μεταφέρετέ το σε πιάτο.

Στο ίδιο σκεύος ρίξτε άλλη 1 κ.σ. λάδι και σοτάρετε τα μανιτάρια, πασπαλίζοντάς τα με λίγο αλάτι, για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα, για να τα μεταφέρετε κατόπιν στο πιάτο.

Στο ίδιο σκεύος, ρίξτε άλλες 2 κ.σ. λάδι και σοτάρετε τις πιπεριές, τα φασολάκια, τον αρακά, το σκόρδο και το τζίντζερ, για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Ρίξτε ξανά στο σκεύος το μπρόκολο και τα μανιτάρια με τα υγρά τους και σοτάρετε όλα μαζί τα υλικά για 2-3 λεπτά. Προσθέστε όλη τη σάλτσα stir-fry κι ανακατέψτε ζωηρά και συνέχεια μέχρι να δέσει.

Ανοίξτε το καπάκι της κατσαρόλας με το ρύζι κι ανακατέψτε με ένα πιρούνι ή κουτάλι, για να σερβίρετε αμέσως σε πιάτα ή μπολ.

Ολοκληρώστε με τη σάλτσα του και γαρνίρετε με λίγα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και κοπανισμένα φιστίκια.

Καλή απόλαυση!

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτή είναι η DIY μάσκα αντιγήρανσης που θα μεταμορφώσει το δέρμα σας!

Billie Eilish: Θυμάται τους στίχους από τα πιο viral τραγούδια της