in

Πεντανόστιμο γιαπωνέζικο ρύζι με ζαμπόν και λαχανικά

Αισθάνεστε την ανάγκη να δοκιμάσετε μία πεντανόστιμη, έθνικ συνταγή, που θα σας ταξιδέψει σε μέρη μακρινά;

Μπείτε στην κουζίνα σας κι ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή, για να φτιάξετε το πιο νόστιμο γιαπωνέζικο τηγανητό ρύζι με ζαμπόν και λαχανικά.

Υλικά

3 αυγά
3 φέτες καπνιστό ζαμπόν ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι αρακά κατεψυγμένο
3 κ.σ. σος dashi
½ κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. αρωματικό σησαμέλαιο
1 κ.σ. ηλιέλαιο
1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
500γρ. μακρύκοκκο ρύζι βρασμένο
λίγο πιπέρι κατά προτίμηση σετσουάν

Εκτέλεση

Ανακατέψτε σε ένα bowl τα αυγά με μία κουταλιά της σούπας dashi sauce, τη ζάχαρη και το πιπέρι. Αφού ζεστάνετε το γουόκ ή ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να κάψει, ρίξτε το μείγμα των αυγών κι ανακατέψτε για 1 λεπτό μέχρι να ψηθεί.

Βάλτε πάλι το τηγάνι στη φωτιά, για μισό λεπτό σοτάρετε το τζίντζερ με τα κρεμμυδάκια, προσθέστε το ρύζι, το ζαμπόν, τον αρακά και το μείγμα των αυγών με την υπόλοιπη σος dashi. Σε πολύ δυνατή φωτιά ανακατέψτε για 1 λεπτό. Προσθέστε το σησαμέλαιο και σερβίρετε.

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Λαμπερά μαλλιά: Super ενυδατική μάσκα με γάλα καρύδας

Elle Macpherson: Αυτή είναι η wellness routine της