Τι θα λέγατε για λαχταριστά brownies, με λίγες θερμίδες και πολύ απλά υλικά; Δοκιμάστε την πιο υγιεινή εκδοχή τους, με αβοκάντο κι απολαύστε τα μαζί με μία κούπα ζεστό καφέ ή τσάι, σε απόλυτη fall διάθεση.
Υλικά
450γρ. ψίχα αβοκάντο πολύ ώριμο (περίπου 2 μέτρια αβοκάντο)
115γρ. κακάο (1 συσκευασία)
80γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αβγά
350γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες σε σκόνη
2 κουτ. σούπας βούτυρο
½ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
Εκτέλεση
Σε ένα bowl, βάλτε την ψίχα του αβοκάντο με τη ζάχαρη και το βούτυρο κι ανακατέψτε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέστε τα αβγά ένα-ένα και συνεχίστε το χτύπημα, ρίχνοντας στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα υλικά κι ακολουθήστε την ίδια διαδικασία, μέχρι να προκύψει ένα ομοιόμορφο και λείο μείγμα.
Τοποθετείτε το μείγμα σε ταψί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφήστε το να κρυώσει και σερβίρετε. Καλή απόλαυση!