in

Πεντανόστιμος μεσογειακός ντάκος με ντομάτα και φέτα

Άρωμα Κρήτης, μεσογειακές γεύσεις, μοναδικά αρώματα. Μπαίνοντας στην summer-season, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να δοκιμάσουμε νέες, δροσερές συνταγές που δε θα μας επιβαρύνουν στη διάρκεια της ημέρας.

Εμείς σας παρουσιάζουμε την πιο νόστιμη κι εύκολη συνταγή, για να φτιάξετε τον δικό σας μεσογειακό ντάκο με ντομάτα και φέτα. Δοκιμάστε την κι ετοιμαστείτε για τη μέγιστη απόλαυση!

Υλικά

100 γρ. φέτα
8 μικρά κρίθινα παξιμαδάκια
1 ντομάτα
½ αγγούρι με τη φλούδα
1 σκελίδα σκόρδο
4-5 κλαράκια φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
8 ελιές καλαμών, χωρίς το κουκούτσι
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

Ξεκινήστε, ψιλοκόβοντας την ντομάτα σε ψιλά κυβάκια και τρίψτε το αγγούρι στον χοντρό τρίφτη. Κατόπιν, μεταφέρετέ τα σε ένα bowl και προσθέστε το αλάτι, ανακατεύοντας καλά.

Σε ένα άλλο bowl, ανακατέψτε τη φέτα μαζί με το σκόρδο και τον δυόσμο. Αλείψτε τα παξιμαδάκια με την αρωματισμένη φέτα και βάλτε από πάνω μία κουταλιά από το μείγμα της ντομάτας.

Ραντίστε τα ντακάκια με λίγο ελαιόλαδο, βάλτε στην κορυφή λίγα κομματάκια ελιές και σερβίρετε. Καλή απόλαυση!

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Avocado lovers: Η συνταγή για το πιο νόστιμο γουακαμόλε

Πεντανόστιμες μπρουσκέτες με σολομό και τυρί κρέμα