in

Πεντανόστιμη σαλάτα με kale και γλυκοπατάτες

Η νηστεία της Σαρακοστής έχει ξεκινήσει από την αρχή της εβδομάδας και τώρα, είναι η ιδανική περίοδος να κάνουμε ένα detox σε όλα τα επίπεδα.

Ακόμη κι αν δεν ανήκετε σε αυτούς που τηρούν πιστά τη νηστεία, είναι γεγονός πως υπάρχουν πολλές λαχταριστές συνταγές, που δεν περιλαμβάνουν κρέας.

Εμείς ανακαλύψαμε την must-try kale-salad με γλυκοπατάτες κι αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι απλά να τη δοκιμάσετε!

Υλικά:

  • 500 γρ. γλυκοπατάτες
  • Αλάτι 
  • Πιπέρι
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 500 γρ. kale
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 40 γρ. σύκα, αποξηραμένα
  • 50 γρ. καρύδια
  • 20 γρ. λιναρόσπορο
  • 1 κ.σ. ταχίνι
  • 1 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο, με σύκο

Εκτέλεση:

Ξεκινήστε, προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα. Κόψτε τις γλυκοπατάτες κυδωνάτες και κατόπιν, μεταφέρετε τις σε ταψί με τη φλούδα προς τα κάτω.

Βάλτε αλάτι, πιπέρι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το σκόρδο σπασμένο και ψήστε για 20-25 λεπτά. Αφαιρέστε και αφήστε να κρυώσουν.

Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάλτε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο. Τοποθετήστε το kale και ψήστε το για 2-3 λεπτά να χάσει την υγρασία του και να γίνει τραγανό. Προσθέστε τη μισή πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη και ψήστε επιπλέον 1-2 λεπτά.

Μεταφέρετε το kale στο μπολ σερβιρίσματος και προσθέστε το 1/3 από τις γλυκοπατάτες. Τις υπόλοιπες μπορείτε να τις αποθηκεύσετε στο ψυγείο για μελλοντική χρήση.

Προσθέστε τα σύκα ψιλοκομμένα, τα καρύδια, τον λιναρόσπορο σπασμένο, το ταχίνι, την κρέμα βαλσάμικο. Ανακατέψτε και σερβίρετε.

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Victoria Beckham: Το trick του κομμωτή της για extra όγκο στα μαλλιά

Chocolate lovers: Βελούδινη κρέμα σοκολάτας με κουβερτούρα