in

Chocolate lovers: Λαχταριστή μους σοκολάτας με αμύγδαλα

Η μους σοκολάτας θεωρείται ιδανική επιλογή για το καλοκαίρι τόσο για τους μεγάλους, όσο και τους μικρούς.

Είναι ελαφριά, είναι δροσερή και το ακόμη καλύτερο, είναι πως μπορούμε να τη φτιάξουμε πολύ εύκολα και γρήγορα, χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Ακολουθήστε τα παρακάτω steps κι ετοιμαστείτε να κλέψετε την παράσταση.

Υλικά

500 γρ. γάλα
40 γρ. κορν φλάουρ
70 γρ. ζάχαρη
1 κλων. βανίλια (ή 1/2 κ.γλ υγρή βανίλια)
100 γρ. τριμμένη κουβερτούρα
2 κρόκοι αυγών
1 πρέζα/ες αλάτι
Τριμμένη σοκολάτα
Φιλέ αμυγδάλου

Εκτέλεση

Κρατήστε ένα φλιτζάνι από το συνολικό γάλα και βάλτε το υπόλοιπο να ζεσταθεί σε μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τη βανίλια.

Σε ένα bowl, βάλτε το υπόλοιπο γάλα και διαλύστε καλά τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Χτυπήστε τους κρόκους και ρίξτε τους στο bowl με το γάλα.

Προσθέστε λίγο-λίγο το καυτό γάλα από την κατσαρόλα κι ανακατέψτε με σύρμα, για να εξισορροπήσετε την θερμοκρασία των υλικών. Χαμηλώστε τη φωτιά.

Ρίξτε το μείγμα κρόκων, κορν φλάουρ στην κατσαρόλα κι ανακατεύετε συνεχώς για 2′ μέχρι να δέσει. Μόλις πάρει βράση η κρέμα σβήστε τη φωτιά. Προσθέστε την τριμμένη σοκολάτα κι ανακατέψτε να λιώσει μέσα στην κρέμα. Αποσύρετε από τη φωτιά και μοιράστε την κρέμα σοκολάτας σε τέσσερα bowl ή μικρά πιάτα.

Η κρέμα σοκολάτας σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύα. Παγώστε την κρέμα στο ψυγείο και σερβίρετε με τριμμένη σοκολάτα και φιλέ αμυγδάλου.

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Margot Robbie: Τι περιλαμβάνει η τσάντα της;

Pasta lovers: Κοχυλάκια με μπρόκολο και κρέμα τυριού