in

Πεντανόστιμη ομελέτα με σπαράγγια

Η ομελέτα αποτελεί αγαπημένη επιλογή για κάθε ώρα της ημέρας και το καλύτερο απ’ όλα, είναι ότι ανάλογα με το τι μας αρέσει, μπορούμε να προσθέσουμε τα αντίστοιχα υλικά και να τη φτιάξουμε όπως ακριβώς τη θέλουμε.

Συνδυάστε τα αυγά, με τα αγαπημένα σας λαχανικά κι αφήστε τις γεύσεις να σας ταξιδέψουν! Εμείς, σας παρουσιάζουμε την πιο λαχταριστή συνταγή, για να φτιάξετε τη δική σας ομελέτα με σπαράγγια, που θα σας κλέψει την καρδιά.

Υλικά

2 κ.σ. βούτυρο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
500 γρ. σπαράγγια
150 γρ. νερό
8 αβγά, μεσαία
1 κ.γ. δυόσμο
50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
50 γρ. κρέμα βαλσάμικο
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. δυόσμο
100 γρ. ρόκα
1 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Τοποθετήστε ένα τηγάνι 28 εκ. σε δυνατή φωτιά και βάλτε 1 κ.σ. βούτυρο. Φροντίστε το τηγάνι να έχει μεταλλικό χερούλι για να μπορεί να μπει στον φούρνο και παράλληλα, κόψτε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια και βάλτε το στο τηγάνι. Προσθέστε αλάτι και σοτάρετε 1-2 λεπτά να καραμελώσει.

Κόψτε το σκόρδο σε μικρά κομμάτια και βάλτε το στο τηγάνι. Καθαρίστε τα σπαράγγια και κόψτε το σκληρό σημείο. Μεταφέρετέ τα στο τηγάνι, βάλτε το νερό και σιγοβράστε για 5-10 λεπτά για να μαλακώσουν τα σπαράγγια και να εξατμιστεί το νερό.

Σε ένα bowl, βάλτε τα αβγά, αλάτι, πιπέρι και σπάστε τα με ένα πιρούνι. Προσθέστε στο τηγάνι 1 κ.σ. βούτυρο, τα αβγά, τον δυόσμο ψιλοκομμένο και ψήστε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά.

Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε και την γραβιέρα. Με ένα peeler κόψτε τα σπαράγγια σε λεπτές φέτες και βάλτε τα σε ένα bowl. Βάλτε την κρέμα βαλσάμικο, αλάτι, πιπέρι, τον δυόσμο κι ανακατέψτε. Προσθέστε τη ρόκα πάνω από την ομελέτα και σερβίρετε. Καλή απόλαυση!

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Reese Witherspoon: Αυτό είναι το δικό της signature cocktail

Hair o’clock: Αυτή είναι η ιδανική θερμοκρασία για τα μαλλιά σας