in

Πεντανόστιμη ομελέτα με σπανάκι και κατσικίσιο τυρί

food stylist: Marian Cooper Cairns; prop stylist: Claire Spollen and Lindsey Lower

Η ομελέτα αποτελεί αγαπημένη επιλογή για κάθε ώρα της ημέρας κι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο, που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.

Μήπως ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε μία νέα παραλλαγή; Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή και φτιάξτε την πιο νόστιμη ομελέτα με πολύ απλά υλικά.

Τι θα χρειαστείτε:

3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
250 γρ. σπανάκι baby
3 αυγά
200 γρ. κατσικίσιο τυρί
θυμάρι, φρέσκο
πιπέρι

Εκτέλεση

Βάλτε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε λίγο ελαιόλαδο. Ψιλοκόψτε το φρέσκο κρεμμυδάκι και ρίξτε το στο τηγάνι. Προσθέστε το σπανάκι κι ανακατέψτε για 1 λεπτό μέχρι να μαραθεί.

Μόλις μαραθεί το σπανάκι, αδειάστε το σε ένα πιάτο κι αφήστε το στην άκρη. Ξαναβάλτε το τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και προσθέστε λίγο ελαιόλαδο. Σπάστε τα αυγά σε ένα bowl και προσθέστε άλλη μια πρέζα νοστιμιά.

Ανακατέψτε με ένα σύρμα χειρός και ρίξτε τα αυγά στο τηγάνι. Με το που αρχίσει να ασπρίζει στις άκρες η ομελέτα, με ένα κουτάλι οδηγήστε τις άκρες προς το κέντρο. Στο σημείο που το περισσότερο κομμάτι της ομελέτας έχει ψηθεί από κάτω και θέλει λίγο ακόμα, σβήστε τη φωτιά.

Σπάστε το κατσικίσιο τυρί και ρίξτε το πάνω στην ομελέτα. Προσθέστε και το έτοιμο σπανάκι και απλώστε. Πάρτε το τηγάνι και στηρίξτε το στον πάγκο 45 μοίρες. Σερβίρετε με λίγο ελαιόλαδο, θυμάρι φρέσκο και φρέσκο πιπέρι. Καλή απόλαυση!

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το φοβερό live της Billie Eilish και του αδερφού της, Finneas, στα Oscars

What to eat: Τι τρώει η Kendall Jenner συνήθως;