in

Egg-lovers: Πεντανόστιμη ομελέτα με βλίτα

Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για κάθε άνθρωπο και κυρίως για όσους γυμνάζονται συστηματικά και τα αυγά, είναι -ως γνωστός- το ιδανικό γεύμα για κάθε ώρα της ημέρας.

Είναι -ωστόσο- γεγονός ότι μερικές φορές μπορεί να καταντήσει βαρετή κάθε ημέρα η ίδια επιλογή. Τι θα λέγατε -λοιπόν- τώρα για μία νέα συνταγή; Ακολουθήστε τα παρακάτω steps και δοκιμάστε την πιο νόστιμη ομελέτα με βλίτα.

Υλικά:

1 κιλό βλίτα (ζυγισμένα ακαθάριστα), καθαρισμένα και χοντροκομμένα
8 αυγά
4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1/4 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
2 κ.γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για να φτιάξετε μία ομελέτα με βλίτα, σε ένα μεγάλο τηγάνι θα πρέπει να ζεστάνετε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και να σοτάρετε τα βλίτα με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για περίπου 6-8 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.

Παράλληλα, σε ένα bowl χτυπήστε με το σύρμα τα αυγά με αλατοπίπερο και το αλεύρι, μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέστε τον άνηθο και τη φέτα και ανακατέψτε για να αναμειχθούν. Αδειάστε το μείγμα των αυγών στο τηγάνι με τα βλίτα και στρώστε το ομοιόμορφα.

Ψήστε την ομελέτα για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να σφίξει και να ροδίσει στο κάτω μέρος και γυρίστε την με ένα πιάτο με προσοχή, για να συνεχίσετε το ψήσιμο για άλλα 2-3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και από κάτω.

Καλή απόλαυση!

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βασίλισσα Letizia: Τι λάθος έκανε στο πρωτόκολλο;

Ενυδάτωση στο σπίτι: Έτσι θα φτιάξετε την απόλυτη sheet mask