in

Dessert time: Έτσι θα φτιάξετε το πιο λαχταριστό ρυζόγαλο

Θέλετε να δοκιμάσετε ένα λαχταριστό επιδόρπιο, αλλά δεν είστε λάτρεις της σοκολάτας.

Ένα από τα αγαπημένα desserts του φθινοπώρου είναι το ρυζόγαλο κι εμείς σας παρουσιάζουμε την απόλυτη συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε asap!

Υλικά

250 γρ. ρύζι γλασέ
500 ml νερό
500 ml γάλα, 3,5%
400 ml κρέμα γάλακτος 35%
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
6 κάρδαμο (κακουλέ), σε κόκκους
2 στικ κανέλας
κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση

Ξεκινήστε, προσθέτοντας σε μία κατσαρόλα το ρύζι γλασέ, το νερό, το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε στο μηχάνημα με τα μαχαίρια τη ζάχαρη και 6 κόκκους κάρδαμο και χτυπήστε, μέχρι να αναμειχθούν και να διαλυθούν οι κόκκοι.

Ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα τη σκόνη κάρδαμου και προσθέστε 2 στικ κανέλας. Τοποθετήστε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσει κι έπειτα, χαμηλώστε τη φωτιά κι αφήστε την να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.

Με το που πάρει βράση το μείγμα, χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή. Μόλις το ρύζι ξεκινήσει να πήζει, αφήστε την κατσαρόλα στην άκρη, βάλτε ένα καπάκι και αφήστε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά. Σερβίρετε, τοποθετώντας το γλυκό σας σε μικρά bowl κι ολοκληρώστε με κανέλα.

Πηγή: Άκης Πετρετζίκης

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πιερ Καρισάγκι: Αυτός είναι ο νέος ambassador του οίκου Dior

Η Κιάρα Φεράνι φόρεσε το πιο hot body της σεζόν!