in

Πεντανόστιμο banana bread με σοκολάτα

Το banana bread αποτελεί αγαπημένη επιλογή για όσους ακολουθούν πιστά ένα healthy lifestyle, αλλά δε θέλουν να στερηθούν τα αγαπημένα τους γλυκίσματα.

Είναι πεντανόστιμο, δεν έχει πολλές θερμίδες κι είναι ιδανικό για κάθε ώρα της ημέρας για μικρούς και μεγάλους. Θέλετε να δοκιμάσετε μία νέα συνταγή, προσθέτοντας αυτή τη φορά και σοκολάτα; Ακολουθήστε τα παρακάτω steps!

Υλικά

300 γρ. μπανάνες, ώριμες
150 γρ. ζάχαρη καστανή
2 αυγά, μεσαία
80 γρ. βούτυρο, λιωμένο + έξτρα για τη φόρμα
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
50 γρ. κακάο, σε σκόνη + έξτρα για τη φόρμα
αλάτι
200 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη

Εκτέλεση

Ξεκινήστε, προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 170°C στον αέρα. Καθαρίστε στη συνέχεια τις μπανάνες κι αφού τις τοποθετήσετε σε ένα bowl, ξεκινήστε να τις λιώνετε με ένα πιρούνι.

Προσθέστε στο bowl τη ζάχαρη, τα αυγά και το βούτυρο κι ανακατέψτε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίξτε το γιαούρτι και τη μαγειρική σόδα κι ανακατέψτε ξανά.

Ρίξτε το εκχύλισμα βανίλιας, το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι και κόψτε σε μικρά κομμάτια την κουβερτούρα. Ρόξτε 100 γρ. από την κουβερτούρα μέσα στο bowl κι ανακατέψτε ελαφρώς με μια σπάτουλα σιλικόνης.

Βουτυρώστε και πασπαλίστε με κακάο μια ορθογώνια φόρμα για κέικ 10×30 εκ. Ρίξτε το μείγμα του κέικ μέσα στη φόρμα και πασπαλίστε με την υπόλοιπη κουβερτούρα. Μεταφέρετε τη φόρμα στον φούρνο και ψήστε για 40 λεπτά.

Αφαιρέστε τη φόρμα από τον φούρνο και αφήστε στην άκρη να κρυώσει το κέικ για 10 λεπτά. Ξεφορμάρετε το κέικ και πασπαλίστε με τη λευκή κουβερτούρα. Κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε.

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Nina Dobrev: Μας ξεναγεί στην εντυπωσιακή κατοικία της

Rosie Huntington-Whiteley: Μοιράζεται την πεντάλεπτη beauty routine της