in

Royal vibes: Η στέψη του βασιλιά Καρόλου και οι πρώτες λεπτομέρειες

Η επίσημη τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου του 2023, προκειμένου να αναλάβει με κάθε επισημότητα τα ηνία της μοναρχίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Όπως ανακοίνωσε το Παλάτι του Buckingham, οι ετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου, με το οποίο επρόκειτο να στεφθεί βασιλιάς ο πρωτότοκος γιος της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ, Κάρολος, έχει ήδη μεταφερθεί από τον Πύργο του Λονδίνου όπου φυλάσσεται μαζί με άλλα πολύτιμα αντικείμενα του Στέμματος, σε ειδικούς τεχνίτες, προκειμένου να γίνουν μερικές μικρές αλλαγές.

“Σύμφωνα με την παράδοση, ο Βασιλιάς θα στεφθεί με το Στέμμα του Αγίου Εδουάρδου κατά τη διάρκεια της τελετής στέψης στο Αβαείο του Westminster. Ο Βασιλιάς θα φορέσει επίσης το Αυτοκρατορικό Κρατικό Στέμμα κατά τη διάρκεια της τελετής. Το Στέμμα του Αγίου Εδουάρδου είναι το στέμμα που χρησιμοποιείται ιστορικά κατά τη στιγμή της στέψης και φορέθηκε από την Αυτού Μεγαλειότητα Βασίλισσα Ελισάβετ κατά τη στέψη της το 1953. 

Κατασκευάστηκε για τον Κάρολο Β’ το 1661, ως αντικατάσταση του μεσαιωνικού στέμματος που είχε λιώσει το 1649. Το πρωτότυπο θεωρήθηκε ότι χρονολογείται από τον βασιλικό άγιο του ενδέκατου αιώνα, τον Εδουάρδο τον Ομολογητή – τον τελευταίο αγγλοσαξονικό βασιλιά της Αγγλίας”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του Παλατιού και πλέον, άπαντες περιμένουν και τα επόμενα βήματα.

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

George Clooney – Amal Alamuddin: Μαγνήτισαν ξανά τα βλέμματα με την εντυπωσιακή εμφάνισή τους

James Franco: Το νέο ταξίδι στην Ελλάδα και τα μπουζούκια