in

Dessert lovers: Cheesecake με φρούτα του δάσους

Ανήκει αναμφίβολα στη λίστα με τα πιο νόστιμα κι αγαπημένα desserts όλων μας, αλλά μήπως ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε μία διαφορετική παραλλαγή;

Το cheesecake συνδυάζεται άψογα με τα φρούτα του δάσους κι εμείς, σας παρουσιάζουμε την must-try συνταγή που θα σας κλέψει την καρδιά!

Υλικά

Για τη βάση

250 γρ. μπισκότα τύπου digestive

100 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για την κρέμα

750 γρ. cream cheese

100 γρ. ζάχαρη άχνη

300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη

ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Για τη σύνθεση

300 γρ. φρούτα του δάσους

φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση

Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάλτε τα μπισκότα και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέστε το βούτυρο και χτυπήστε για λίγα δευτερόλεπτα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Μεταφέρετε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 εκ. και πιέστε καλά με τη βάση ενός ποτηριού. Αφήστε τη φόρμα στην άκρη και προχωρήστε στην κρέμα.

Στον κάδο του μίξερ βάλτε το τυρί κρέμα και την άχνη και χτυπήστε με το σύρμα για 1-2 λεπτά να μαλακώσει το τυρί κρέμα και να λιώσει η άχνη.

Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια, τον χυμό λεμονιού και χτυπήστε για λίγα δευτερόλεπτα να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δέσει το μείγμα. Απλώστε πάνω από τη βάση και μεταφέρετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να σφίξει καλά.

Απλώστε τα φρούτα του δάσους και σερβίρετε με φύλλα δυόσμου.

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σπουδαία στιγμή για την Καμίλα

Κάιλι Τζένερ: Έγινε μαμά για δεύτερη φορά!