in

Πεντανόστιμη τορτίγια με γλυκόξινο κοτόπουλο

Οι περισσότεροι από εμάς, αναζητούμε πολλές φορές εύκολες συνταγές που μπορούν να αποτελέσουν ιδανική λύση για ένα σύντομο γεύμα και κυρίως, θα είναι πολύ-πολύ νόστιμες.

Εμείς ανακαλύψαμε την must-try συνταγή, για να φτιάξετε την πιο νόστιμη τορτίγια με γλυκόξινο κοτόπουλο και σας την παρουσιάζουμε:

Υλικά

½ κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
1 κ.γ. κάρι
⅓ κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
10-12 γρ. αλάτι
πιπέρι
1 σκ. σκόρδο
1 κιλό φιλέτο μπούτι κοτόπουλου
5-6 κ.σ. κέτσαπ
2 αγγούρια, μικρά
1 αβοκάντο
1 ντομάτα
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.σ. σουμάκ
αλάτι
πιπέρι
8 πίτες χορταρικών
4 κλ. κόλιανδρο, φρέσκο
κόλιανδρο, φρέσκο

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα και τοποθετήστε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει. Ρίξτε σε ένα bowl την πάπρικα, το κάρι, το τζίντζερ, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.

Τρίψτε το σκόρδο με έναν τρίφτη χειρός πάνω από το bowl κι ανακατέψτε με ένα σύρμα χειρός. Φορέστε γάντια, κόψτε σε ένα ξύλο κοπής το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και μεταφέρετέ το στο bowl με τη μαρινάδα. Ανακατέψτε με τα χέρια μας σας να μαριναριστεί παντού και σοτάρετε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα, γυρνώντας πλευρές με μια τσιμπίδα.

Ρίξτε σε ένα δεύτερο bowl την κέτσαπ, μεταφέρετε το κοτόπουλο κι ανακατέψτε με τη βοήθεια της τσιμπίδας, για να αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα ταψί με σχάρα και στη συνέχεια, βάλτε το στον φούρνο και ψήστε για 10-15 λεπτά.

Κόψτε σε ένα ξύλο κοπής το αγγούρι, το αβοκάντο και την ντομάτα σε πολύ λεπτές φέτες κι αφήστε τα στην άκρη. Ρίξτε σε ένα bowl το γιαούρτι, το σουμάκ, αλάτι και πιπέρι κι ανακατέψτε με ένα κουτάλι. Τοποθετήστε τις πίτες στον πάγκο εργασίας τη μια δίπλα στην άλλη, βάλτε από 1 κ.σ. από το γιαούρτι και απλώστε με ένα κουτάλι σε όλη την επιφάνεια της πίτας. Προσθέστε το κοτόπουλο, το αγγούρι, το αβοκάντο, την ντομάτα και τον κόλιανδρο. Τυλίξτε σε ρολάκια, καρφώστε με ξυλάκια για να μην ανοίξουν και σερβίρετε με φρέσκο κόλιανδρο.

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Alexis Ren: Μας δείχνει το απόλυτο lifting-makeup

Salma Hayek: “Όλα τα παιδιά είναι παιδιά μας, έχουμε ευθύνη”