in

Pasta lovers: Πεντανόστιμη μακαρονάδα με ρόδι και κοτόπουλο

Είστε λάτρεις των ζυμαρικών και θέλετε να δοκιμάσετε μία νέα συνταγή, λίγο διαφορετική από τις υπόλοιπες;

Τι θα λέγατε για μία πεντανόστιμη μακαρονάδα με ρόδι και κοτόπουλο; Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή και θα τη λατρέψετε!

Υλικά
250ml κρέμα γάλακτος για ζυμαρικά
1 πακέτο πέννες ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής σας
700γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, σε μπουκίτσες
1 ρόδι ξεσποριασμένο
1½ φλιτζανάκι του καφέ χυμό ροδιού
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 πράσο (το λευκό μέρος), κομμένο κατά μήκος και μετά σε φέτες
1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί λευκό γλυκό
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο αλεύρι
ξηρό ανθότυρο τριμμένο ή άλλο σκληρό τυρί της επιλογής σας
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Ξεκινήστε, αλατοπιπερώνοντας το κοτόπουλο και στη συνέχεια, τοποθετήστε στη φωτιά ένα τηγάνι να κάψει και ρίξτε το ελαιόλαδο και μετά τις μπουκίτσες του κοτόπουλου. Σοτάρετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές.

Προσθέστε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το πράσο και συνεχίστε να σοτάρετε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Σβήστε τα με το κρασί και το χυμό του ροδιού και βράστε τα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μαγειρευτεί καλά το κοτόπουλο.

Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και δύο τρεις κουταλιές της σούπας τριμμένο ανθότυρο. Δώστε 1-2 βράσεις ακόμα στο φαγητό μέχρι να δέσει η σάλτσα του και να ενωθούν τα υλικά. Προσθέστε το μαϊντανό και τα μισά σποράκια ροδιού.

Αφού ετοιμάσετε και τα ζυμαρικά σας, στραγγίξτε τα και ρίξτε τα στο τηγάνι με το κοτόπουλο. Ανακατέψτε για λίγο και σερβίρετε σε πιάτα προσθέτοντας λίγο μαϊντανό και μερικούς σπόρους ροδιού ακόμα. Καλή απόλαυση!

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Kathryn Newton: Δημιουργεί step by step τα απόλυτα fluffy brows

Karlie Kloss: Μοιράζεται όσα περιλαμβάνει η beauty-bag της