in

Αβοκάντο τοστ με τόνο; Αυτή είναι η must-try συνταγή

Το αβοκάντο τοστ έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια στην must επιλογή είτε για ένα πεντανόστιμο brunch, είτε -γενικότερα- για ένα σύντολο lunch-break.

Η αλήθεια είναι -ωστόσο- ότι μπορεί να βαρεθείτε τις πιο basic επιλογές, γι’ αυτό και ήρθε η στιγμή να δοκιμάσετε κάτι νέο. Παρακάτω ακολουθεί μία must-try συνταγή με τόνο, που θα λατρέψετε!

Υλικά

2 κρεμμύδια
200 γρ. ξίδι, από λευκό κρασί
200 γρ. νερό
200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
8-10 κόκκους πιπεριού
1 πρέζα αλάτι
160 γρ. τόνο, καπνιστό, σε κονσέρβα
2 αβοκάντο
χυμό λάιμ, από ½ λάιμ
αλάτι
πιπέρι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
⅓ ντομάτα
2 ραπανάκια
2 φέτες ψωμί, προζυμένιο
½ λάιμ, σε φέτες
κόλιανδρο, φρέσκο

Εκτέλεση

Τοποθετήστε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε το ξίδι, το νερό, τη ζάχαρη, τους κόκκους πιπεριού και το αλάτι, και βράστε τα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Κόψτε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες με ένα μαχαίρι ή σε μαντολίνο και τα ρίξτε τα στο κατσαρολάκι. 

Ανακατέψτε τα με ένα κουτάλι, αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήστε το στην άκρη να κρυώσει. Ρίξτε τα κρεμμύδια μαζί με το υγρό σε ένα βάζο, προσέχοντας το υγρό να καλύπτει πλήρως τα κρεμμύδια, κλείστε αεροστεγώς και μεταφέρετέ τα στο ψυγείο. Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και αφήστε να ζεσταθεί.

Κόψτε σε ένα ξύλο κοπής τα αβοκάντο στη μέση κατά μήκος και αφαιρέστε τα κουκούτσια. Βγάλτε με ένα κουτάλι τη σάρκα τους και μεταφέρετέ την σε ένα μπολ. Προσθέστε τον χυμό lime και λιώστε τα αβοκάντο με ένα πιρούνι. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι κι ανακατέψτε με ένα κουτάλι. Προσθέστε 2 κ.σ. ελαιόλαδο κι ανακατέψτε ξανά. Κόψτε την ντομάτα σε μικρά κυβάκια κρατώντας μόνο το κομμάτι με τη φλούδα και αφήνοντας στην άκρη το πολύ ζουμερό κομμάτι με τα σπόρια.

Κόψτε τα ραπανάκια σε φέτες κι αφήστε τα στην άκρη. Ρίξτε 2 κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι και μεταφέρετε πάνω τις φέτες ψωμιού. Ψήστε το ψωμί και από τις δύο πλευρές για 1-2 λεπτά συνολικά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και μεταφέρετε τις φέτες ψωμιού σε ένα πιάτο. Απλώστε με ένα κουτάλι το μείγμα με το αβοκάντο σε κάθε φέτα και προσθέστε από πάνω την ντομάτα και τα ραπανάκια. Μοιράστε τον τόνο στις 2 φέτες ψωμιού. Κατόπιν, προσθέστε τις φέτες lime, τον κόλιανδρο και τις πίκλες κρεμμυδιού και σερβίρετε.

Καλή απόλαυση!

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Emily Ratajkowski: Απαντάει στις πιο hot ερωτήσεις

Matthew Perry: Το βαρύ κλίμα στην τελευταία τελετή και οι συμπρωταγωνιστές του