in

Vegan cake με φουντούκια για τους dessert-lovers

Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερος κόσμος ψάχνει να βρει vegan επιλογές, με πλούσια γεύση και χαμηλά λιπαρά.

Αν ανήκετε κι εσείς σε αυτή την κατηγορία, ήρθε η ώρα να χαμογελάσετε, καθώς σας παρουσιάζουμε το πιο νόστιμο vegan cake με φουντούκια, που σίγουρα, θα κερδίσει αμέσως μία θέση στην καρδιά σας.

Υλικά

240 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
65 γρ. ωμά φουντούκια, χοντροκοπανισμένα
100 γρ. ωμά φουντούκια αλεσμένα σε σκόνη
1 κ.γ. baking powder
2 βανίλιες
300 γρ. πουρές μήλου (apple sauce)
85 γρ. σοκολατούχο γάλα σόγιας
42 γρ. ηλιέλαιο
110 γρ. ζάχαρη καρύδας
60 γρ. σοκολάτα
35 γρ. βούτυρο κακάο
15 γρ. κακάο
2 κ.σ. σιρόπι αγαύης

Εκτέλεση

Σε ένα bowl ανακατέψτε το αλεύρι με το baking powder, τις βανίλιες και τα αλεσμένα φουντούκια και σε ένα άλλο σκεύος, ανακατέψτε με σύρμα όλα τα υγρά υλικά μαζί με τη ζάχαρη.

Κατόπιν, ρίξτε σιγά-σιγά το μείγμα με τα στέρεα υλικά σε αυτό με τα υγρά κι ακολουθήστε την ίδια διαδικασία και τέλος, βάλτε τα κομμάτια σοκολάτας και τα υπόλοιπα φουντούκια.

Αδειάστε το μείγμα σε μια φόρμα στρωμένη με λαδόκολλα, ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 45 περίπου λεπτά κι αφού βγάλετε το cake από τον φούρνο, αφήστε το να κρυώσει.

Μετά φτιάξτε το γλάσο, λιώνοντας σε μπεν μαρί το βούτυρο κακάο. Προσθέστε το κακάο και το σιρόπι κι ανακατέψτε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Περιχύστε το cake με το γλάσο και πασπαλίστε με επιπλέον φουντούκια. Καλή όρεξη!

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ώρα για αναδόμηση: Super αποτελεσματική μάσκα μαλλιών με μάνγκο

Linda Evangelista & Marc Jacobs: Θυμούνται τα iconic looks των ’90s