in

Dessert lovers: Πεντανόστιμο κέικ με κακάο

Το κέικ αποτελεί ιδανική επιλογή για κάθε ώρα της ημέρας, ωστόσο, η αλήθεια είναι πως αρκετοί το αποφεύγουν. Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξει αυτό;

Δεν είναι ανάγκη να δοκιμάσετε τις πιο δύσκολες παραλλαγές, καθώς υπάρχουν και πολλές, πολύ εύκολες συνταγές, που αξίζει να δοκιμάσετε.

Συνεχίστε να διαβάζετε, για να ανακαλύψετε την must-try συνταγή με κακάο.

Υλικά

25 γραμμάρια κακάο
60 ml βραστό ζεστό νερό
180 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα
4 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
2 γραμμάρια αλάτι
225 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
250 γραμμάρια ζάχαρη
2 κάψουλες βανίλιας
4 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλιές της σούπας γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση

Ξεκινήστε, προθερμαίνοντας το φούρνο σας στους 180 βαθμούς C. Τοποθετήστε το ράφι στο κέντρο του φούρνου και βουτυρώστε ένα μακρόστενο ταψί 23 x 13 cm.

Σε ένα μικρό bowl, ανακατέψτε την σκόνη κακάο με το βραστό νερό μέχρι να διαλυθεί και να είναι λεία για το κέικ. Αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και σε ένα ξεχωριστό bowl, κοσκινίστε το αλεύρι κέικ με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Στο μίξερ με το σύρμα χτυπήστε το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει και προσθέστε τις βανίλιες και την ζάχαρη. Χτυπήστε σε μέτρια υψηλή ταχύτητα και προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά για το κέικ. Τέλος προσθέστε το κρύο μείγμα του κακάο και χτυπήσετε το για 2 λεπτά.

Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέστε το μείγμα αλευριού μαζί με το γάλα και ανακατέψτε. Ρίξτε το μείγμα στην βουτυρωμένη φόρμα κέικ και ψήστε για περίπου 50 λεπτά. Καλή απόλαυση!

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Makeup tips: Έτσι θα εφαρμόσετε σωστά το foundation σας

Ώρα για τόνωση και σύσφιξη: Αυτή είναι η must-try DIY μάσκα με βρώμη