in

Egg lovers: Ανατολίτικα αυγά με ντομάτα και μπαχαρικά

Τα αυγά, αποτελούν ιδανική επιλογή για ένα πλούσιο γεύμα και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πρωταγωνιστούν σε πολλές, διαφορετικές συνταγές.

Θέλετε να δοκιμάσετε μία πεντανόστιμη επιλογή, που διαφέρει σημαντικά από όλες τις άλλες; Μπείτε στην κουζίνα και φτιάξτε τα αυγά σας με έναν νέο τρόπο, που σίγουρα θα κερδίσει μία θέση στην καρδιά σας.

Υλικά

40 ml ελαιόλαδο
2 μικρές καυτερές πιπεριές, φρέσκες ή ξερές, ψιλοκομμένες
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2-3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
1 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
1 κουτ. σούπας καπνιστή πάπρικα
750 γρ. φρέσκες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1/4 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
6 αυγά
120 γρ. φέτα, τριμμένη
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τις καυτερές πιπεριές για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέστε το κύμινο, την πάπρικα, τις ντομάτες και αλατοπίπερο και βράστε τα για 10 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να δέσει ελαφρώς.

Σπάστε τα αυγά (μάτια) και ρίξτε τα στη σάλτσα. Πασπαλίστε με τον μαϊντανό και σκεπάστε την κατσαρόλα με το καπάκι.

Σβήστε τη φωτιά και σιγομαγειρέψτε (στο ήδη ζεστό μάτι) για περίπου 3-4 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα αυγά όπως σας αρέσουν. Σκορπίστε τη φέτα και αποσύρετε από τη φωτιά. Συνοδέψτε τα αυγά με ντομάτα και μπαχαρικά, με αραβικές πίτες ζεσταμένες στο γκριλ για 1-2 λεπτά.

Καλή απόλαυση!

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Keira Knightley: Αυτά περιλαμβάνει η δική της beauty bag

Sofia Vergara: Ο χωρισμός και η νέα ζωή!