in

Πεντανόστιμο φακόρυζο for the win!

Θέλετε να εντάξετε στη διατροφή σας νέες, πλούσιες γεύσεις και πιάτα πολύ εύκολα και πεντανόστιμα;

Ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας κι εμείς, ανακαλύψαμε την must-try συνταγή, για να φτιάξετε το πιο λαχταριστό φακόρυζο ever με πολύ απλά steps.

Τι θα χρειαστείτε:

300 γρ. φακές ψιλές
2 φύλλα δάφνη
300 γρ. ρύζι
2 φλ. ξερά κρεμμύδια
1/3 κ.σ. ελαιόλαδο
0.5 κ.σ δυόσμο
λεμόνια
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Αφού ξεπλύνετε καλά τις φακές σε ψιλό σουρωτήρι, βάλτε τις σε μια κατσαρόλα με άφθονο κρύο νερό για να τις καλύψει καλά και αφήνουμε τις να πάρουν μια βράση. Αφού τις στραγγίξετε και τις ξεπλύνετε καλά στο σουρωτήρι, βάλτε τις ξανά στην κατσαρόλα με 1.200 γρ. κρύο νερό και τα δαφνόφυλλα.

Ζεστάνετε σε δυνατή φωτιά κι όταν το νερό κοχλάσει καλά, χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για 20-30 λεπτά, μέχρι οι φακές να μαλακώσουν αλλά να μην έχουν βράσει ακόμη καλά. Στα τελευταία 5 λεπτά αλατίστε καλά και αποσύρετε από τη φωτιά.

Στραγγίξτε τις φακές, προσθέστε τη δάφνη και κρατήστε το νερό τους, που πρέπει να είναι 3 φλιτζάνια και ξεπλύνετε καλά το ρύζι σε ένα σουρωτήρι, κάτω από κρύο νερό. Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά.

Προσθέστε το ρύζι, ανακατέψτε μέχρι οι κόκκοι του να γυαλίσουν και να γίνουν διάφανοι και προσθέστε τις φακές με το ζουμί τους, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατέψτε, σκεπάστε το σκεύος και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι φακές και να γίνει το ρύζι. Το νερό στην κατσαρόλα θα πρέπει να έχει απορροφηθεί όλο.

Αποσύρετε, αφήστε το φαγητό στην άκρη για 10 λεπτά και σερβίρετε, ρίχνοντας σε κάθε μερίδα χυμό και ξύσμα λεμονιού και μπόλικο δυόσμο.

Καλή απόλαυση!

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Pernille Teisbæk: Μας ξεναγεί στην εντυπωσιακή κατοικία της στην Κοπεγχάγη

Ξηρό δέρμα; Αυτή η DIY μάσκα θα δώσει τη λύση