in

Breakfast o’clock: Πεντανόστιμο πλιγούρι με φρέσκα φρούτα

Κατά γενική ομολογία, το πρωινό, είναι ένα από τα πιο σημαντικά γεύματα της ημέρας. Η αλήθεια είναι -όμως- ότι πολλές φορές μοιάζει και λίγο… βαρετό.

Τι μπορούμε να κάνουμε, για να το αλλάξουμε αυτό; Να δοκιμάσουμε μερικές νέες, πεντανόστιμες συνταγές, πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά.

Φτιάξτε το δικό σας δυναμωτικό και πλούσιο πρωινό με φρέσκα φρούτα και πλιγούρι, ακολουθώντας τα παρακάτω steps.

Υλικά

2 φλιτζ. τσαγιού πλιγούρι ψιλό
2 κουτ. σούπας μαύρες κορινθιακές σταφίδες
2 κουτ. σούπας αμύγδαλα χοντροσπασμένα
1 κουτ. σούπας κουκουνάρια
1 κουτ. σούπας φιστίκια Αιγίνης
ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο
1 αχλάδι, κομμένο σε κύβους
1 μικρή μπανάνα, σε ροδέλες
1-2 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
1-2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
3-4 σταγόνες ανθόνερο
4 φλιτζ. τσαγιού κατσικίσιο γάλα (ή αγελάδας)

Εκτέλεση

Ξεκινήστε, ετοιμάζοντας το πλιγούρι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του. Αφού το ξεπλύνετε καλά, βάλτε το σε ένα bowl και καλύψτε το με ζεστό νερό. Όταν απορροφήσει τα υγρά και φουσκώσει στραγγίξτε το καλά.

Σε ένα τηγάνι καβουρδίστε, χωρίς λιπαρή ουσία, τα αμύγδαλα, το κουκουνάρι και το φιστίκι για 2-3 λεπτά και παράλληλα, σε ένα bowl ανακατέψτε το πλιγούρι, με τις σταφίδες, τους ξηρούς καρπούς, το αχλάδι, την μπανάνα, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και το ανθόνερο.

Πασπαλίστε με τη ζάχαρη άχνη και μοιράστε σε ατομικά bowl. Συνοδέψτε με το γάλα σε φλιτζάνι για να το προσθέσετε την τελευταία στιγμή. Ανακατέψτε κι απολαύστε το γεύμα σας!

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Meghan Markle-Harry: Ταξίδι για δύο στο αγαπημένο νησί των celebrities

Η must-try μάσκα αντιγήρανσης με πορτοκάλι και καρότο