in

Πεντανόστιμο brunch: Croque madame με σολομό και γραβιέρα

Θέλετε να φτιάξετε το πιο απολαυστικό croque madame με καπνιστό σολομό και γραβιέρα στο σπίτι σας και ψάχνετε την ιδανική επιλογή;

Μπείτε στην κουζίνα κι ακολουθήστε step by step την παρακάτω συνταγή, που θα λατρέψετε!

Υλικά

70 γρ. βούτυρο αγελάδος
1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
160 ml φρέσκο γάλα
8 φέτες ψωμί του τοστ
2 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
280 γρ. καπνιστός σολομός,
3 κ.σ. μάραθος
80-100 γρ. γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη
4 αυγά
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίξτε 1 κ.σ. βούτυρο μαζί με το αλεύρι κι ανακατέψτε για περίπου ένα λεπτό με το σύρμα σας. Προσθέστε το γάλα και συνεχίστε το ανακάτεμα για άλλα 3-5 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια σάλτσα μπεσαμέλ, ελαφρώς πηχτή.

Αλατοπιπερώστε κι αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Παράλληλα, προθερμάνετε το φούρνο στη λειτουργία του γκριλ κι αλείψτε με το υπόλοιπο βούτυρο τη μία πλευρά κάθε φέτας ψωμιού και την άλλη πλευρά με τη μουστάρδα.

Στις 4 φέτες από τις φέτες, τοποθετήστε πάνω στην πλευρά με τη μουστάρδα τον σολομό και τον μάραθο και κλείστε τα 4 τοστ με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού, με τη βουτυρωμένη πλευρά προς τα έξω.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, που θα έχετε ζεστάνει σε μέτρια φωτιά, ψήστε τα τοστ για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Βάλτε τα σε ένα ταψί και αλείψτε την εξωτερική τους πλευρά με την μπεσαμέλ. Πασπαλίστε με το τυρί και τα ψήστε τα στο γκριλ του φούρνου για 2-4 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τοποθετήστε τα σε μεγάλα πιάτα και σε ένα άλλο τηγάνι, ψήστε τα αυγά με λίγο λάδι και κατόπιν, τοποθετήστε τα επάνω στα τοστ.

Ολοκληρώστε με λίγο αλάτι και πιπέρι και συνοδέψτε, προαιρετικά, το πιάτο σας με τη σαλάτα της αρεσκείας σας.

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Andie MacDowell: Το gray hairstyle που αποτελεί πηγή έμπνευσης

Kate Winslet: Ο “Τιτανικός” και η εξομολόγηση