in

H συνταγή της ημέρας: Πεντανόστιμη ομελέτα φούρνου με φρέσκα λαχανικά

Το θερμόμετρο συνεχώς ανεβαίνει και τώρα, είναι η κατάλληλη στιγμή να δοκιμάσουμε νέες, ελαφριές συνταγές που θα γεμίσουν το καλοκαίρι μας με πλούσιες γεύσεις.

Η ομελέτα αποτελεί ιδανική επιλογή για κάθε ώρα της ημέρας κι εμείς, σας παρουσιάζουμε μία πεντανόστιμη συνταγή, που πρέπει να δοκιμάσετε σήμερα κιόλας!

Υλικά

120 γραμμάρια βιτάμ κλασικό
6 αυγά
100 γραμμάρια καλαμπόκι βραστό
1 μέτριο κρεμμύδι (κομμένο σε λεπτές φέτες)
10 φέτες γαλοπούλα ψιλοκομμένες (καπνιστή ή βραστή)
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 καρότο τριμμένο
50 γραμμάρια αρακάς
1/2 ματσάκι φρέσκος, πλατύφυλλος μαϊντανός ψιλοκομμένος
50 γραμμάρια τριμμένη κεφαλογραβιέρα
50 ml κρέμα γάλακτος
1/2 κουταλιά της σούπας φρέσκος βασιλικός
Αλάτι
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεκινήστε, λιώνοντας το βιτάμ σε χαμηλή θερμοκρασία και ρίξτε το σε ένα ρηχό ταψί. Κόψτε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες και μαζί με τη γαλοπούλα, το κρεμμύδι, το καρότο, τον αρακά, το καλαμπόκι και το μαϊντανό, ρίξτε τα όλα στο ταψί, καλύπτοντας όλη την επιφάνειά του.

Στη συνέχεια, χτυπήστε τα αυγά μαζί με το βασιλικό, το αλατοπίπερο, το τριμμένο τυρί και την κρέμα γάλακτος, έως ότου γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Περιχύστε το μείγμα στο ταψί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15 λεπτά. Καλή απόλαυση!

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Devin Bοοker: Αυτή είναι η εντυπωσιακή κατοικία του

Nicola Coughlan: Βρέθηκε στο Wimbledon και μαγνήτισε τα βλέμματα!