in

Πεντανόστιμος καγιανάς με φέτα

Έχοντας μπει σε festive-mood, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να δοκιμάσουμε νέες, πεντανόστιμες cozy συνταγές.

Υπάρχει κάτι πιο απολαυστικό, από έναν λαχταριστό καγιανά; Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή και φτιάξτε το πιο νόστιμο γεύμα, με πολύ απλά steps:

Υλικά

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά, σε λωρίδες
1 μικρή πράσινη καυτερή πιπεριά, σε λεπτές φέτες
10-12 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, τριμμένες
½ κ.σ. κάπαρη, ξαλμυρισμένη
5 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
¼ κ.γ. ξερή ρίγανη ή θρούμπι
6 αυγά
ελαιόλαδο
φυσικό αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
200 γρ. φέτα
Υλικά για το σερβίρισμα
4 φέτες φρέσκο ψωμί
40 γρ. κεφαλοτύρι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεκινήστε, ζεσταίνοντας το ελαιόλαδο σε τηγάνι. Σοτάρετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Συνεχίστε με τα ντοματίνια και σοτάρετε για 2-3 λεπτά ακόμα.

Προσθέστε με τις τριμμένες ντομάτες, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο αλάτι, αφήστε να πάρει βράση και χαμηλώστε τη φωτιά. Αφήστε την σάλτσα να σιγομαγειρευτεί για 5-7 λεπτά, μέχρι να δέσει. Προσθέστε την κάπαρη, τις λιαστές ντομάτες και τη ρίγανη κι ανακατέψτε.

Σε ένα bowl, χτυπήστε ελαφρώς τα αυγά κι έπειτα ρίξτε τα στο τηγάνι. Ανακατέψτε απαλά και “διαλύστε” το μείγμα με ξύλινη κουτάλα σε χαμηλή φωτιά. Με το που αρχίζουν να πήζουν τα αυγά, προσθέστε την φέτα και συνεχίστε το ανακάτεμα για 1-2 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά όσο ο καγιανάς είναι ακόμα ζουμερός.

Αφήστε τον να κρυώσει για 5 λεπτά, ψήστε το ψωμί στο γκριλ για 5-6 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό κι έπειτα σερβίρετε. Καλή απόλαυση!

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Selena Gomez: Η εξομολόγηση για τις δυσκολίες και η αναγέννηση

Celine Dion: Δίνει μάχη για να επιστρέψει στη σκηνή