in

Πεντανόστιμα αυγά με κρέμα αβοκάντο και σπαράγγια

Τα αυγά αποτελούν ιδανική επιλογή για ένα γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνη. Είναι πεντανόστιμα, μπορούν να αποτελέσουν κομμάτι ενός ισορροπημένου πιάτου και κάπως έτσι, δε θα έπρεπε να απουσιάζουν από κανένα τραπέζι.

Θέλετε να δοκιμάσετε μία νέα, πεντανόστιμη συνταγή, με πολύ απλά υλικά και πολλά θρεπτικά συστατικά;

Ακολουθήστε step by step όσα ακολουθούν και φτιάξτε τα πιο νόστιμα αυγά.

Υλικά

2 βιολογικά αυγά ελευθέρας βοσκής
40 γρ. «βούτυρο» καρύδας
2 φέτες χαρουπόψωμο
2 ώριμα αβοκάντο, καθαρισμένα
120 γρ. κατσικίσιο γιαούρτι
χυμός από 2 λάιμ + ξύσμα από το ένα
ανθός αλατιού και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 μικρό ματσάκι άγρια σπαράγγια, καθαρισμένα (ή 5-6 λευκά σπαράγγια, καθαρισμένα και κομμένα κατά μήκος στη μέση)
ξύσμα από 1/2 λεμόνι
1-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
ανθός αλατιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεκινήστε, απλώνοντας σε ένα μικρό ταψάκι, τα σπαράγγια και πασπαλίστε τα με αλατοπίπερο και το ξύσμα. Κατόπιν, ραντίστε τα με το ελαιόλαδο και αφήστε τα στην άκρη να μαριναριστούν μέχρι να τα χρειαστείτε.

Ρίξτε όλα τα υλικά στον πολυκόφτη και χτυπήστε τα μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα. Την ίδια στιγμή, σε ένα τηγανάκι ζεστάνετε το «βούτυρο» καρύδας σε δυνατή φωτιά και τηγανίστε τα αυγά μάτια για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να σφίξει το ασπράδι αλλά ο κρόκος να είναι μελάτος. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και αποσύρετε τα αυγά.

Αλείψτε το χαρουπόψωμο με την κρέμα αβοκάντο και προσθέστε τα μαριναρισμένα σπαράγγια. Βάλτε επάνω και το μελάτο αυγό, προσθέστε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και φρέσκο πιπέρι και απολαύστε τα αυγά σας.

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Lily James: Μας βάζει μέσα στην beauty bag της

Dakota Johnson: Το νέο look που αποτελεί το απόλυτο hair-inspo