in

Πεντανόστιμη wrap με κοτόπουλο for the win!

Οι τορτίγιες αποτελούν μία ιδανική και κυρίως, healthy επιλογή για κάθε ώρα και κάθε γεύμα της ημέρας. Μπορούν να συνδυαστούν με πολλά, διαφορετικά υλικά, μπορούν να είναι είτε αλμυρές, είτε γλυκές και είναι πεντανόστιμες.

Τι θα λέγατε -λοιπόν- τώρα να φτιάξετε τις πιο νόστιμες healthy wrap με κοτοσαλάτα; Ακολουθήστε τα παρακάτω steps κι ετοιμαστείτε να κλέψετε την παράσταση.

Υλικά

4 αραβικές πίτες, ολικής άλεσης, μεγάλες
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου, 500 γρ.
300 γρ. μανιτάρια champignon
2 κ.σ. ελαιόλαδο
60 γρ. καλαμπόκι, σε κονσέρβα
200 γρ. μαγιονέζα, light
4 φύλλα μαρουλιού
¼ αγγούρι
½-1 στικ σέλερι, προαιρετικά
150 γρ. ντοματίνια, προαιρετικά
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Κόψτε τα μανιτάρια στη μέση και ρίξτε τα στον κάδο της φριτέζας αέρος. Φορέστε γάντια και βάλτε τα φιλέτα κοτόπουλου σε ένα πιάτο ή ένα ξύλο κοπής. Ρίξτε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, κόψτε τα φιλέτα εγκάρσια στη μέση ώστε να προκύψουν 4 κομμάτια και αλείψτε τα με τα χέρια σας για να πάει παντού η μαρινάδα.

Τοποθετήστε τα φιλέτα πάνω στα μανιτάρια, μεταφέρετε τον κάδο στη φριτέζα και ψήστε στους 200°C βαθμούς. Αφαιρέστε τον κάδο από τη φριτέζα, βάλτε το κοτόπουλο και τα μανιτάρια σε ένα ξύλο κοπής, κόψτε τα σε μικρά κομμάτια και μεταφέρετέ τα σε ένα bowl.

Προσθέστε το καλαμπόκι και τη μαγιονέζα κι ανακατέψτε με ένα κουτάλι. Τοποθετήστε τις αραβικές πίτες στον πάγκο εργασίας τη μία δίπλα στην άλλη και βάλτε στο κέντρο κάθε πίτας από 1 φύλλο μαρούλι.

Κόψτε το αγγούρι σε λεπτές λωρίδες με το peeler και ρίξτε το από πάνω. Μοιράστε την κοτοσαλάτα στις πίτες, ψιλοκόψτε το σέλερι και τα ντοματίνια στη μέση και προσθέστε τα από πάνω. Διπλώστε πρώτα τις πλευρές προς τα μέσα και στη συνέχεια τυλίξτε σε ρολό ώστε να δημιουργηθούν τα wraps. Κόψτε στη μέση και σερβίρετε. Καλή απόλαυση!

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Kate Winslet: “Γι’ αυτό έπρεπε να μάθω να παλεύω μόνη για τον εαυτό μου”

Tea tree oil: Ο απόλυτος σύμμαχος στη μάχη κατά της λιπαρότητας