in

Πεντανόστιμες κρέπες με καραμέλα

Οι κρέπες έχουν μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας, καθώς εκτός από πεντανόστιμες, είναι και πολύ εύκολο να τις φτιάξουμε στο σπίτι.

Μήπως όμως ήρθε η στιγμή για μία νέα συνταγή; Ακολουθήστε τα παρακάτω steps και φτιάξτε τις πιο λαχταριστές κρέπες με καραμέλα, που θα κερδίσουν αμέσως μία θέση στην καρδιά σας.

Υλικά:

2 μπανάνες, σε λεπτές ροδέλες
80 γρ. σταφίδες μαύρες 
30 ml ρούμι
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, τριμμένη στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
80 γρ. φουντούκια
100 γρ. ζάχαρη
180 ml κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Ξεκινήστε, ανακατεύοντας σε ένα bowl τις σταφίδες με το ρούμι, την μπανάνα, το φουντούκι και τη σοκολάτα κι αφήστε τα στην άκρη μέχρι να τα χρειαστείτε.

Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάλτε τη ζάχαρη με περίπου 60 ml νερό και ζεστάνετέ την σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να λιώσει.

Αποσύρετε από τη φωτιά, ρίξτε την κρέμα γάλακτος και ξαναβάλτε στη φωτιά, ανακατεύοντας για 1 – 2 λεπτά, μέχρι να ενσωματωθεί και να σχηματιστεί μια ρευστή καραμέλα.

Ρίξτε το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει και αποσύρετε από τη φωτιά. Βάλτε κάθε κρέπα σε πιάτο, μοιράστε τη γέμιση στην επιφάνειά τους και τυλίξτε σε ρολό ή διπλώστε στη μέση.

Περιχύστε με λίγη από την καραμέλα και τέλος, ολοκληρώστε με λίγο κακάο ή ζάχαρη άχνη και γλυκό του κουταλιού. Καλή απόλαυση!

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Dakota Fanning & Andrew Scott: Δίνουν απαντήσεις για όλα

Αυτή είναι η must-try DIY μάσκα για θρέψη σε βάθος