in

Πεντανόστιμα cookies με κινόα

Η αλήθεια είναι πως στην περίοδο της νηστείας, μοιάζει λίγο πιο δύσκολο να βρούμε νόστιμες και διαφορετικές συνταγές είτε για ένα snack, είτε για ένα πλούσιο γεύμα.

Ωστόσο, στην πραγματικότητα αυτό είναι λάθος. Υπάρχουν πολλές, πεντανόστιμες συνταγές, που δεν απαιτούν πολλά διαφορετικά υλικά και είναι εξαιρετικά εύκολο να τις φτιάξετε, όπως τα cookies με κινόα. Ακολουθήστε τα παρακάτω steps και απολαύστε τα!

Υλικά:

2 φλιτζάνια αλεύρι βρώμης
½ κ.γ. baking powder
½ κ.γ. μαγειρική σόδα
½ κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. αλάτι
½ φλιτζάνι μαγειρεμένη κινόα
1 φλιτζάνι καρότα ψιλοκομμένα
2 κ.σ. αλεσμένος λιναρόσπορος
½ φλιτζάνι βούτυρο αμυγδάλου
¼ φλιτζανιού λάδι καρύδας λιωμένο
½ φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
½ φλιτζάνι ξηροί καρποί
½ φλιτζάνι αποξηραμένα cranberries

Εκτέλεση:

Ξεκινήστε, προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 175ο C και στρώστε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα.

Σε ένα μεγάλο bowl, ανακατέψτε το αλεύρι βρώμης, το baking powder, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι και προσθέστε την κινόα και στη συνέχεια τα καρότα τριμμένα, ανακατεύοντας πολύ καλά.

Σε ένα μικρό σκεύος, συνδυάστε τον λιναρόσπορο και το ζεστό νερό και αφήστε το στην άκρη να πήξει για περίπου 5 λεπτά, την ώρα που σε ένα άλλο bowl, θα πρέπει να ρίξετε το βούτυρο αμυγδάλου, το λάδι καρύδας και το σιρόπι σφενδάμου μέχρι να ενσωματωθούν.

Προσθέστε και το μείγμα του λιναρόσπορου στα υγρά υλικά και ρίξτε και τα στέρεα και έπειτα τους ξηρούς καρπούς και τα cranberries, για να δημιουργήσετε μικρά μπισκότα με τα χέρια σας και να τα ψήσετε για 20 λεπτά. Καλή απόλαυση!

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Saoirse Ronan: Παραδίδει μαθήματα ζωής

Ξηρά μαλλιά; Αυτή είναι η μάσκα που πρέπει να δοκιμάσετε asap!