Έχουμε μπει πια κι επίσημα στη γιορτινή περίοδο και η αλήθεια είναι, πως όλοι προσπαθούμε να κρατήσουμε μία ισορροπία, όσον αφορά στη διατροφή μας.
Αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να στερηθούμε το οτιδήποτε, αλλά είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να βάλουμε στη διατροφή μας τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά, που προσφέρουν στο σώμα μας όλα όσα χρειάζεται κι είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.
Αν θέλετε κι εσείς να κάνετε ένα… break, ιδανική επιλογή αποτελούν οι σαλάτες κι ιδιαίτερα το παντζάρι. Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή και θα τη λατρέψετε!
Υλικά
500 γραμ. παντζάρια βρασμένα
300 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.σ. τυρί κρέμα
2 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. ξύδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ψιλοκομμένος δυόσμος
1/2 φλ. καρύδια ψίχα
Αλάτι
Λίγο ρόκα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Αφού βράσετε τα παντζάρια, καθαρίστε τα και κόψτε τα σε πολύ μικρά καρεδάκια. Τοποθετήστε τα σε ένα bowl και προσθέστε το σκόρδο πολτοποιημένο, το τυρί κρέμα μαζί με το γιαούρτι, το ξύδι, το ελαιόλαδο, το δυόσμο, τα καρύδια καθώς και λίγο αλάτι.
Ανακατέψτε πολύ καλά την παντζαροσαλάτα και στη συνέχεια αφήστε την στο ψυγείο να κρυώσει. Σερβίρετε, γαρνίροντας με λίγη ρόκα και γιαούρτι κι απολαύστε το πιάτο σας!