in

Salad lovers: Η πιο νόστιμη σαλάτα με γλυκοπατάτα και παντζάρι

Η γλυκοπατάτα αποτελεί ένα εξαιρετικά γευστικό και θρεπτικό λαχανικό κι είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, βιταμίνη Β5, B6, θειαμίνη, νιασίνη, ριβοφλάνη και καροτενοειδή.

Συνεπώς, είναι ξεκάθαρο πως είναι απαραίτητο να βρίσκεται στην καθημερινή διατροφή μας, καθώς προσφέρει όλα όσα χρειάζεται ο οργανισμός μας για να δουλεύει σωστά.

Αναρωτιέστε πώς θα εντάξετε τη γλυκοπατάτα στη διατροφή σας; Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή, για να φτιάξετε την πιο νόστιμη σαλάτα:

Υλικά

4 μέτρια παντζάρια, καθαρισμένα
2 μεγάλες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2-3 σκελίδες σκόρδο
φρέσκο δενδρολίβανο
100 γρ. σπανάκι baby
3 κ.σ. καβουρδισμένο σουσάμι
200 γρ. τυρί φέτα

Για το dressing

3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. μηλόξυδο
1 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόψτε τα παντζάρια και τις γλυκοπατάτες σε ισομεγέθη κομμάτια και βάλτε τα σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα. Περιχύστε με το ελαιόλαδο και πασπαλίστε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ανακατέψτε απαλά να απλωθούν ομοιόμορφα τα υλικά και ρίξτε στο ταψί τις σκελίδες σκόρδο και τα κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο. Ψήστε στους 190oC στις αντιστάσεις για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να ροδίσουν στις άκρες.

Όσο είναι ακόμα ζεστά τα λαχανικά ετοιμάστε το dressing. Σε ένα bowl ανακατέψτε με σύρμα το ελαιόλαδο, το μηλόξυδο, το μέλι, το δυόσμο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σε ένα άλλο bowl σερβιρίσματος, τοποθετήστε τα παντζάρια, τις γλυκοπατάτες, το σπανάκι και το dressing κι ανακατέψτε.

Πασπαλίστε με το σουσάμι, προσθέστε και τη φέτα κι απολαύστε τη σαλάτα σας.

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Έμα Ρόμπερτς: Η σχέση της με τη θεία της και το διαφορετικό μονοπάτι

Νεϊμάρ: Το νέο ντοκιμαντέρ για τη ζωή του θα σας καθηλώσει