in

Είστε λάτρεις του χαλβά; Αυτή είναι η must-try συνταγή

Αισθάνεστε την ανάγκη να δοκιμάσετε ένα νέο γλυκό με φόντο την festive-season και ψάχνετε νέες, λαχταριστές συνταγές;

Ο παραδοσιακός χαλβάς, αποτελεί ιδανική λύση για εσάς κι εμείς σας παρουσιάζουμε μία λίγο… διαφορετική συνταγή του Άκη Πετρετζίκη, που θα τη λατρέψετε!

Υλικά

100 γρ. κουκουνάρι

150 γρ. ηλιέλαιο

50 γρ. βούτυρο

190 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό

280 γρ. σιμιγδάλι, χοντρό

480 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

750 γρ. γάλα, 3,5%

Για το σερβίρισμα

κανέλα

κουκουνάρι, καβουρδισμένο

Εκτέλεση

Τοποθετήστε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε το κουκουνάρι κι αφήστε το να καβουρδιστεί για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα σε όλη την επιφάνειά του, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Μεταφέρετέ το σε ένα bowl, τοποθετήστε την κατσαρόλα πάλι σε μέτρια φωτιά, ρίξτε το ηλιέλαιο και το βούτυρο κι αφήστε για 1-2 λεπτά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

Προσθέστε το ψιλό και το χοντρό σιμιγδάλι και ανακατέψτε με ένα σύρμα χειρός για 3-4 λεπτά, μέχρι να καβουρδιστεί και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Προσθέστε τη ζάχαρη, το γάλα, το καβουρδισμένο κουκουνάρι και ανακατέψτε 4-5 λεπτά με την ξύλινη κουτάλα μέχρι να ψηθεί το σιμιγδάλι και να ξεκολλάει το μείγμα από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μεταφέρετε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ διαμέτρου 21 εκ. με τρύπα στη μέση. Αφήστε τη φόρμα στην άκρη για 1 ώρα, μέχρι να κρυώσει καλά το μείγμα. Ξεφορμάρετε τον χαλβά και πασπαλίστε με λίγη κανέλα και λίγο κουκουνάρι. Κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε.

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Taylor Hill: Έτσι προετοιμάζεται για μία βραδινή έξοδο στη Νέα Υόρκη

Πεντανόστιμα bagels με δύο μόλις υλικά!