in

Πεντανόστιμα bagels με δύο μόλις υλικά!

Υπάρχει κάτι καλύτερο από ένα ολόφρεσκο, αφράτο bagel; Πρόκειται για την καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε και πραγματικά, θα σας αφήσει απόλυτα ικανοποιημένους.

Τι θα χρειαστείτε; Ακολουθούν όλα τα υλικά:

220 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
αλάτι, (προαιρετικά)

Για το πασπάλισμα

2 κ.σ. σουσάμι, λευκό
2 κ.σ. σουσάμι, μαύρο
1 κ.γ. παπαρουνόσπορο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
νερό

Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

τυρί κρέμα
καπνιστό σολομό
αγγουράκι τουρσί
ρόκα
ελαιόλαδο
πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε ένα bowl το αλεύρι, το γιαούρτι και το αλάτι κι ανακατέψτε αρχικά με ένα κουτάλι και στη συνέχεια με τα χέρια σας, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ζυμάρι.

Τυλίξτε το ζυμάρι με διάφανη μεμβράνη και μεταφέρετέ το στο ψυγείο να σφίξει για 30 λεπτα. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170οC στον αέρα και αφαιρέστε το ζυμάρι από το ψυγείο. Πασπαλίστε το ζυμάρι και τον πάγκο εργασίας με αλεύρι, και κόψτε τη ζύμη σε 6 ίσα κομμάτια.

Πάρτε το ένα κομμάτι ζύμης και πλάστε το σε μπαλάκι. Ανοίξτε μια τρύπα στη μέση με το δάκτυλό σας, δημιουργώντας ένα bagel και πασπαλίστε με αλεύρι. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα 5 κομμάτια ζύμης.

Για το πασπάλισμα, ρίξτε σε ένα bowl το λευκό και το μαύρο σουσάμι, τον παπαρουνόσπορο, το αλάτι και τη σκόνη σκόρδου κι ανακατέψτε με ένα κουτάλι.

Ρίξτε σε ένα δεύτερο bowl το νερό, στρώστε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί κι αφήστε το δίπλα στα bowl. Βουτήξτε το κάθε bagel πρώτα στο bowl με το νερό και έπειτα σε αυτό με τα μπαχαρικά και τους σπόρους και μεταφέρετέ το στο ταψί.

Βάλτε το ταψί στον φούρνο και ψήστε για 25-30 λεπτά στην πάνω σχάρα. Αφαιρέστε το ταψί από τον φούρνο κι αφήστε στην άκρη να κρυώσουν τα bagels. Ανοίξτε το κάτω ψωμάκι με τυρί κρέμα και προσθέστε καπνιστό σολομό, αγγουράκι τουρσί, ρόκα, ελαιόλαδο και πιπέρι.

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Είστε λάτρεις του χαλβά; Αυτή είναι η must-try συνταγή

Jennifer Aniston: Το σπαρακτικό μήνυμα για τον Matthew Perry