Είστε λάτρεις των ζυμαρικών και θέλετε να δοκιμάσετε μία νέα, πεντανόστιμη συνταγή;
Πρέπει να δοκιμάσετε asap την πιο νόστιμη μακαρονάδα με πέστο και το σίγουρο είναι ότι η συγκεκριμένη συνταγή θα σας κλέψει την καρδιά!
Υλικά
400 γραμ. σπαγγέτι
2 φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικού πολύ ψιλοκομμένα
1/4 φλ. κουκουνάρι
1/4 φλ. αμύγδαλα
1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
2 σκ. σκόρδο
2/3 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βέλτε πρώτα το κουκουνάρι και τα αμύγδαλα στο φούρνο να ψηθούν για 10′ στους 200°C, μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν. χτυπήστε στο blender το βασιλικό, το ψημένο κουκουνάρι και τα αμύγδαλα, το σκόρδο, 1/2 κ. γλ. αλάτι και 1/4 κ. γλ. πιπέρι. Ρίξτε το λάδι σιγά-σιγά, ώστε το μείγμα να γίνει αρκετά πηχτό.
Μεταφέρετε το πέστο σε ένα μεγάλο bowl και προσθέστε την παρμεζάνα, λίγο αλάτι, πιπέρι κι ανακατέψτε. Βράστε τα ζυμαρικά για 7-8′ σε αλατισμένο νερό και στραγγίξτε τα. Προσθέστε τα μέσα στο bowl με τη σάλτσα πέστο, ανακατέψτε καλά και μεταφέρετε τη μακαρονάδα σας σε ένα μεγάλο πιάτο. Καλή απόλαυση!