Αν ψάχνετε μία νέα, light συνταγή για το snack της ημέρας, οι μπάρες αποτελούν ιδανική επιλογή κι εμείς, σας παρουσιάζουμε σήμερα την πιο λαχταριστή συνταγή, για να φτιαξετε τις δικές σας στο σπίτι με πολύ απλά υλικά.
Υλικά
280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
80 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
1/8 κουταλιά γλυκού αλάτι
2 αυγά
120 ml (1/2 κούπα) χυμός λεμονιού φρέσκος (από 2-3 λεμόνια)
1 κουτί (400 γρ. περίπου) γάλα ζαχαρούχο
Εκτέλεση
Ξεκινήστε, λαδώνοντας πολύ ελαφρά ένα ταψάκι 25x18cm και στρώστε σε αυτό μία λαδόκολλα έτσι ώστε να εξέχουν οι άκρες, προθερμαίνοντας παράλληλα τον φούρνο στους 170C στον αέρα (180C αντιστάσεις).
Βάλτε το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μεγάλο bowl και τρίψτε το μείγμα με τα δάχτυλα μέχρι να σχηματιστούν ψίχουλα και να μην μείνουν μεγάλα κομμάτια βουτύρου. Ρίξτε το μείγμα στο ταψάκι και πιέστε πολύ καλά με την παλάμη μας ώστε να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη βάση. Ψήστε στο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί και να αρχίσει να παίρνει πολύ λίγο χρώμα.
Όσο ψήνεται η βάση φτιάξτε την κρέμα λεμονιού και σε ένα bowl, χτυπήστε με σύρμα τα αυγά και τον χυμό λεμονιού και προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα. Χτυπήστε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγμα.
Βγάλτε τη βάση από το φούρνο, αφήστε τη να κρυώσει για 5 λεπτά και ρίξτε από πάνω την κρέμα λεμονιού. Προσέξτε να απλωθεί μέχρι τις γωνίες και βάλτε το ταψάκι πάλι στον φούρνο. Ψήστε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα και να αρχίσει να παίρνει ελάχιστο χρώμα στις άκρες.
Αφήστε το γλυκό να κρυώσει εντελώς στο ταψάκι, ξεφορμάρετε τραβώντας τις άκρες της λαδόκολλας προς τα πάνω και κόψτε σε 12 μπάρες. Καλή απόλαυση!